Bílí Tygři Liberec

Hattrick Gordieho Howea v podání Radima Šimka! Zjistil jsem to až v šatně, směje se mladý bek

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - To byl panečku návrat do sestavy! Radim Šimek nejprve vstřelil vedoucí branku, následně přidal asistenci na rozhodující gól a v závěru přidal také bitku. "Na led jsem se hrozně těšil!" říká autor hattricku Gordieho Howea.

Takový počin se v extralize moc často nevidí.
Měl jsem trošku i štěstí. Já vlastně ani pořádně nevěděl, že takový hattrick existuje, ale Švícko mi to hned oznámil v kabině. Je to samozřejmě hezká statistika, ale hlavní je, že jsme dokázali zvítězit.

Jak ses vlastně přimotal do bitky s Jakubem Lvem?
Hned po třetím gólu po buly jsem ho poprvé dohrál, potom o chvíli později znovu. Tak jsme se chytili, trošku jsme se pokočkovali a šli jsme si sednout. A hattrick byl vlastně na světě. (úsměv)

Vstřelil jsi už desátý gól v jedné sezoně, což je tvé maximum. Považuješ tuto sezonu za svou nejúspěšnější?
Nějak to po této stránce nevnímám. Jsem hlavně rád, že jsem zvládl odehrát celé utkání, i když jsem ještě nebyl stoprocentně zdravý. Věřím, že mě to nakopne a že se i tělo začne chovat trošku lépe. Snad se dostanu do stejné formy, v jaké jsem byl před zraněním.

Vstřelit branku hned ve třetí minutě po návratu na led, to jistě tvému sebevědomí pomohlo?
To hlavně uklidnilo a nakoplo celý tým. Myslím si, že jsme měli pak první třetinu dohrát lépe. Gól, který jsme potom dostali, byl úplně zbytečný. Inkasovat jedenáct sekund před koncem... To by se nám nemělo stávat. Nechci říkat, že by Plzeň nebyla kvalitním týmem, ale mít proti sobě ještě silnějšího soupeře, mohl by to využít.

Radost z branky Radima Šimka

Můžeš prozradit, s jakým zraněním jsi vlastně bojoval?
Jde pořád o ty záda. Snažím se dělat maximum, abych se bolesti co nejdříve zbavil. Každé ráno chodím s fyzioterapeutkou cvičit, zkrátka se postupně dávám dohromady. Uvidím, jak na tom budu v sobotu, zda půjdu na led nebo mě čeká jen cvičení. Hlavní bude se co nejlépe připravit na nedělní zápas.

V neděli bys tedy měl opět naskočit?
Nejspíš ano. Nepříjemně nám dohráli Tomáše Mojžíše, který pak zápas nedokončil. Přišli jsme tím o dalšího beka. Bude to v neděli tedy opět pořádně náročné na fyzičku.

S tou ale evidentně problém nemáš, na ledě jsi strávil pořádnou porci času.
To ano, asi 26 minut. Ale až mě překvapilo, že jsem se cítil fyzicky velmi dobře. Něco ve mě asi zůstalo, jsem rád, že jsem podobně náročný zápas zvládl. Abych pravdu řekl, na led jsem se už hrozně těšil, na tribuně jsem trpěl.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit