Bílí Tygři Liberec

Hoříme v koncovce, má jasno Ladislav Šmíd

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Zase ta finální fáze! Bílí Tygři v prvním osmifinále prestižní CHL těsně podlehli švédské Frölundě a bezprostředně po utkání hledali hlavní příčinu v neproměňování šancí. S receptem na úspěch přišel obránce Ladislav Šmíd. „Musíme dát ošklivé góly,“ vypadlo z opory libereckých zadních řad.

Co říct o zápase s Indians? Přinesl něco pozitivního?
Klasika. Odehráli jsme hodně solidní utkání proti jednomu z nejlepších týmů Evropy. Do poslední chvíle jsme s nimi drželi krok, ale znovu nás zbrzdil problém s neproměňováním vyložených šancí. Táhne se to s námi od začátku sezóny, a tak se nad tím musíme zamyslet. Výsledek 2:3 není úplně špatný, máme ještě příležitost zabojovat ve Švédsku. Doufám, že postoupíme. Musíme se ale taky podívat na pátek. Hrajeme s Třincem a musíme udělat body!

Je ta koncovka důsledkem toho, že se nedaří ideálně?
Já nevím. Možná je to takové utrápené. Máme vyloženou možnost a netrefíme bránu, nebo to hodíme brankáři do břicha. Musíme se víc tlačit do brány. Občas to tam bolí, ale musíme to tam ustát a dát nějaké ošklivé góly. Ne vždycky vyjde souhra do prázdné brány.

Ty jsi hodně zkušený hráč. Snažíš se to nějak pozitivně ovlivnit?
Každý to ví. Říkáme si to v kabině i na tréninku každý den. Filip nám to cpe do hlavy na každém videu. Všichni víme, jaký je problém. Je to škoda. Ubírá to hodně sil. Dřeme jako blázni, blokujeme střely a celkově to děláme, jak máme. Akorát v té koncovce hoříme.

Ladislav Šmíd

Je to teď víc na vás zkušených?
Tak samozřejmě. Teď to my starší kluci musíme vzít na sebe a zlomit to. Jinak to nejde. Sezóna za chvilku bude v polovině a už není kam koukat. Jsme poslední, ale chceme do play-off. Ten tým tady na to je. V předchozích zápasech jsme soupeře přehrávali. My to víme, ale prostě to tam nepadá.

Sleduješ tabulku?
Nedívám se na to každý den, protože nechci být v depresi, ale určitě víme, kde zhruba jsme. Díváme se, kdo je před námi. Každý zápas je pro nás za šest bodů a my zkrátka potřebujeme vítězit.

Byla konfrontace se Švédy určitým rozptýlením?
Dokázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv. Mají výborný tým s řadou reprezentantů Tre Kronor. Bylo to minimálně vyrovnané.

Co jsi říkal na teprve šestnáctiletého Rasmuse Dahlina?
Neskutečné! To se vidí málokdy. Frajer to hraje v suchém triku, má přehled a myslí tak trochu jinak než ostatní hráči. Je to radost sledovat. Asi příští jednička draftu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit