Bílí Tygři Liberec

Jak se daří Tygrům na MS? Všichni bodovali!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Radim Šimek hájící barvy české reprezentace a Adam Jánošík s Mário Bližňákem bojující za Slovensko bodovali v úvodu šampionátu. Čtyřiadvacetiletý bek se trefil v utkání proti Bělorusku, Bližňák s Jánošíkem asistovali během utkání s Itálií.

Česká reprezentace má za sebou na šampionátu tři zápasy. Nejprve sice podlehla Kanadě 1:4, nicméně následně si spravila chuť v utkání proti Bělorusku, kterému nasázela hned šest gólů. Právě během druhého souboje na turnaji skóroval Radim Šimek, který zvyšoval na 4:1.

Doposud poslední zápas svedlo národní mužstvo proti Finsku. To den předtím překvapivě podlehlo Francii 1:5, ale v utkání se svěřenci trenéra Josefa Jandače se dostalo do vedení 3:0. Češi nakonec dokázali vyrovnat pouhou minutu před koncem, v nájezdech jim poté vystřelil bonusový bod Robin Hanzl ukázkovým bekhendovým blafákem. Radim Šimek hrál opět v prvním obranném páru s Radko Gudasem, nebodoval, ale dvakrát vystřelit na branku.

Dominik Lakatoš

Slovensko nastoupilo ke dvěma střetnutím, v nichž si připsalo dva body za výhru nad Itálií v prodloužení. Druhý duel proti Lotyšsku nedopadl úplně podle představ výběru trenéra Zdena Cígera, když na brankáře Merzlikinse Slováci vyzráli pouze jednou a v konečném součtu tak prohráli 1:3.

I tak však oba Tygři hrající za zemi s pěti a půl milióny obyvatelů bodově prosadili. Obránce Adam Jánošík asistoval hned u prvního gólů Slováků na šampionátu, Mário Bližňák zase svou přihrávkou pomohl rozhodnout prodloužení. V tabulce účasti na ledové ploše mají navíc oba kladné hodnoty +1.

V následujícím veledůležitém úterním zápase budou Slováci bojovat s Dánskem, Češi nastoupí až ve čtvrtek proti Norsku. Dominik Lakatoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit