Bílí Tygři Liberec

Jaká čísla obléknou v nové sezoně posily Bílých Tygrů?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tradice i změna. V takovém duchu se nesou čísla, která budou oblékat posily Bílých Tygrů v nadcházející sezoně. Kteří z nich zůstanou u čísel, s nimiž nastupovali dříve, a po jakých číslech sáhli nováčci?

Ladislav Šmíd #5

Nejvěhlasnější posilou našeho týmu se bezesporu stal Ladislav Šmíd. V novém ročníku oblékne trikot s pětkou na zádech, která ho provází po velkou část kariéry. Během ní však oblékl také jiná čísla. Jako mladý bek nakoukl v libereckém dresu na zádech do extraligy například s trojkou a následně také s patnáctkou.

A stejná čísla mu zůstala také v zámoří. V Edmontonu si zahrál s pětkou na zádech, v Calgary pro změnu vystřídal trojku i patnáctku. Své současné číslo oblékal pod Ještědem i během poslední výluky NHL, číslici 5 si tak jistě mnohý fanoušek s Ladislavem Šmídem bezchybně spojí.

O podpisy Ladislava Šmída byl mezi fanoušky veliký zájem

Martin Bakoš #83

V případě Martina Bakoše, který se do Liberce vrátil z exotického působení v Číně, rovněž nepůjde o žádnou změnu. Slovenský forvard pod Ještědem tradičně oblékal číslo 83, které s ním bylo spojeno i v jiných působištích. Stejně tomu bylo i během minulé sezony v KHL v dresu Kunlunu Peking. Třiaosmdesátka zůstane střelci zlatého gólu z mistrovské sezony 2015/16 i nadále.

Martin Bakoš

Lukáš Jašek #40

V případě Lukáše Jaška pro změnu půjde o číslo, které fanoušci v Home Credit Areně nejsou zvyklí na drese jednoho z domácích hráčů vídat. S čtyřicítkou ještě žádný Tygr stabilně nenastupoval. Sám Jašek ve svém předchozím působišti v Třinci vystřídal během posledních tří let hned několik čísel, mezi než patřily 71 nebo 17. V Liberci bude k vidění s číslem 40.

Nadějný útočník Lukáš Jašek

Aleš Stezka #30

Vytáhlý gólman Aleš Stezka oblékne v nové sezoně třicítku, kterou nosil už ve svém předchozím působišti v Chicagu Steel. Zde ho číslo 30 dovedlo až k titulu v USHL. Přestože tato číslice obvykle patří brankářům a obléká ji třeba slavný Švéd Henrik Lundqvist, v libereckém dresu se s ní představil pouze obránce Miroslav Duben v ročníku 2004/05. V brankovišti zažije na Stezkových zádech premiéru.

Aleš Stezka TOP

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit