Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský: Jsem hrozně rád, že mi Filip Pešán umožnil návrat domů!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jakub Valský se vrací pod Ještěd a rozhodně neskrývá nadšení. „Jsem hrozně rád za to, že se můžu vrátit, a že mě Filip Pešán umožnil vrátit se domů. Zažil jsem tu nejlepší hokej, který jsem kdy hrál a chci na to navázat," prozrazuje na úvod.

Byl ses podívat na utkání proti Vítkovicím, jak bylo těžké sedět pouze na střídačce?
Jak jsem viděl zápas, tak bych hned naskočil. Těším se hrozně moc. Těším se na to, že si konečně zahraji pořádný hokej. A k výsledku? Kluci z toho nakonec udělali ještě drama pro diváky, ale máme tři body, takže velká spokojenost.

Proč jsi vlastně nenastoupil?
Nebyl jsem týden na ledě, přicestoval jsem a doléčoval zranění ruky, co jsem si přivezl. Domluvili jsme se s trenérem, že ještě trochu potrénuji, abych byl zpět v plné palebné síle. Abych nešel rovnou z auta na zápas (usmívá se), nechtěl jsem nastoupit hned do rozjetého vlaku a rozhodl jsem se, že se radši pořádně připravím.

Pozápasová děkovačka

Jak situaci v Liberci vidíš a jaké máš pocity z přesunu?
Jsem hrozně moc rád za to, jak to dopadlo a jak jsme se s Filipem Pešánem domluvili. Chtěl jsem se k Tygrům vrátit, abych mohl pokračovat v tom, co tady kluci vytvořili od minulé sezóny, kdy jsem odešel. Je to stále na výborné cestě. I hokejisty, co přišli před sezónou znám nebo jsem proti nim hrál. Myslím, že hráčské odchody byly kvalitně nahrazeny a co vím, tak že i do party. Je tu skvělá atmosféra a to je v dnešním hokeji velmi důležité.

„S kluky se mi hrálo dobře, rád na naší souhru vzpomínám"

Během minulého ročníku byla postrachem obran lajna Krenželok-Jelínek-Valský, můžeme čekat její znovusložení?
To já v tuto chvíli nemůžu říct, je to spíš otázka na trenéra, ale myslím, že úplně vyloučené to není. Osobně bych byl rád, hrálo se mi s kluky dobře a rád na to vzpomínám. Ještě se mi všechno vybavuje, když to tady vidím. Rád bych na vyvedené výkony navázal, ale kde nastoupím, to sám zatím nevím.

Viděl jsi hru proti Vítkovicím, zdá se ti taktika rozdílná oproti mistrovské sezóně?
Je tady pár nových hráčů, situace se samozřejmě trochu změnila, takže ani taktika není úplně stejná. Je od Filipa Pešána ještě o maličko vylepšená, jinak je ale dost podobná.

Pozápasová děkovačka

Lituješ zpětně odchodu do bratislavského Slovanu?
To určitě ne, odchodu nelituji. Jsem rád za každou zkušenost, kterou jsem zažil. KHL je kvalitní soutěž a můj odchod vypadá tak, jak vypadá, tedy že jsem se neprosadil. Beru to tak a o to víc budu muset v Liberci dokázat, že na to mám a že se po měsíci hokej hrát nezapomene.

Byli Tygři jedinou variantou nebo ti přišly i jiné nabídky?
Lhal bych, kdybych řekl, že nabídky nebyly. Bylo jich spoustu i ze zahraničí, nicméně v této fázi sezóny jsem se chtěl vrátit do Čech. A bylo jasné, že když se vrátím do Čech, půjdu do Liberce. S Filipem Pešánem jsem o tom mluvil, stál o mě, já nechtěl nic vymýšlet. Cítím se tu jak doma, což se mi potvrdilo, když jsem přijel. Vše ve mně ožilo a byla by blbost jít do jiného týmu. V Liberci to znám, mají mě tu lidi rádi a pokusím se navázat na to, co jsem předváděl vloni, i když vím, že to bude těžké.

„Cítím se tu jako doma. Znám to tady a pokusím se navázat na to, co jsem předváděl v minulé sezóně"

Jak přesun probíhal, jak byl o celé situaci ve Slovanu informován Filip Pešán?
Samozřejmě o těchto věcech věděl. Čekalo se jen, až se vše vyřeší a domluví se ti správní lidé. Poté už byla jediná cesta, přijel jsem, domluvili jsme se na tom co a jak. Jsem hrozně rád za to, že se můžu vrátit, a že mě Filip umožnil se vrátit domů. Zažil jsem tu nejlepší hokej, který jsem hrál a chci na to navázat.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník