Bílí Tygři Liberec

James Sixsmith o zápase i procházce po Liberci: Tygři jsou vynikající mužstvo, bylo to pro nás velmi náročné

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Zaskakující kapitán Lørenskogu James Sixsmith vyrovnal tři vteřiny před koncem základní hrací doby a poslal utkání do prodloužení. Poté přišel dát rozhovor pro tygří web a co říkal? Mimo jiné radí fanouškům: „Až pojedete do Norska, vezměte si s sebou peněženky. Je to tam o poznání dražší, jinak je Liberec krásné město."

Jak byste zhodnotil zápas proti Liberci?
Tygři jsou velmi kvalitní hokejový celek. Nebylo vůbec lehké nastoupit proti mužstvu takových kvalit hned v prvním ostrém duelu sezóny. Navíc nám chyběli tři velmi důležití hráči. Liberec disponuje velkým množstvím dovedností a velkou rychlostí.

Jsme spokojeni, jak jsme se drželi proti takovému týmu, i když začátek z naší strany ani přes vstřelenou branku určitě nebyl ideální. Musím uznat, že Liberec byl lepší jak na kotouči, tak měl více ze hry. Jak jsem řekl, drželi jsme se statečně a doufám, že se odrazíme k dalším dobrým zápasům, přičemž budeme v kompletní sestavě.

Překvapil vás Liberec v něčem?
Ne, věděli jsme, že byl v loňské sezóně vynikající. A akorát se to potvrdilo, hráli skvěle. Hodně dovedností ve velké rychlosti, je to velmi dobrý manšaft. Nejsme spokojeni s jedním bodem, ale byl to první zápas v pro nás nové soutěži. Vytáhneme si z toho pozitivita a pokusíme se je přenést na střetnutí v Turku. Samozřejmě se také těšíme až Tygry přivítáme u nás v Norsku.

„Tygři klepali na dveře celý zápas. Náš výkon nestačil"

Co si myslíte, že bylo nakonec rozdílem?
Výsledek se prolomil až v prodloužení, ale Tygři "klepali na dveře" a tlačili nás celý zápas. Naštěstí se nám podařilo pár vteřin před koncem zápasu vyrovnat, ale stejně to nestačilo. Byli jsme také trochu unaveni, museli jsme celý zápas přistupovat k hráčům velmi blízko. Domácí byli fantastičtí, budeme připraveni na odvetu.

Vrátím se k vaší brance. Ta padla pouhé tři vteřiny před vypršením základní hrací doby.
Byl to velmi šťastný gól. Kdybyste se mě zeptal před zápasem, jestli bych bral bod, řekl bych, že ano. Pořád nám chybí klíčoví hráči a navíc jsme hráli na hřišti silného soupeře. Ale branka byla šťastná, s tečí propadla až do zařízení. Nejsme spokojeni s prohrami, nicméně můžeme si z utkání vzít hodně pozitivních věcí a posunout se blíž k lepším výkonům.

Stihl jste navštívit město Liberec?
Ano, užili jsme si to. Zůstali jsme tu až do úterý, tudíž jsme měli možnost strávit ještě trochu času ve městě. Jsem velmi nadšený z toho, že můžu poznat něco nového. V Norsku je vše opravdu drahé, kluci ani téměř nemohli uvěřit, jak je v Česku levně. Takže až pojedou fanoušci do Norska, musí si vzít peněženku, je to tam opravdu drahé (směje se).

Bylo zde nějaké místo, která by se vám opravdu líbilo?
Nemůžu hodnotit, protože jsme na tolika místech nebyli. Každopádně jsme navštívili katedrálu. Nebylo tolik času, kolik bych si k poznání Liberce přál.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit