Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: Dobře mi celý zápas fungovaly oči, zůstávaly na puku!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Ján Lašák byl v utkání s Vítkovicemi jedním z hlavních strůjců vítězství. Inkasoval až necelou minutu před koncem a veledůležitý zásah si připsal i pouhých pět vteřin před závěrečnou sirénou. „Nula by byla nádherná, ale tři body jsou pro nás důležitější," prozrazuje zkušený brankář na úvod.

Poslední minuta byla velmi divoká, přišlo snížení a málem i vyrovnání, jak jsi ji viděl ty?
Byla to taková pořádně hokejová podívaná s radostným koncem. Samozřejmě by byla nula nádherná, ale tři body jsou pro nás důležitější.

Co sis pomyslel za stavu 2:1, když proti tobě stanul Yan Stastny?
Viděl jsem ho otevřeného na levé straně, vytáhl se, když obránce naznačoval střelu. Už před buly jsem věděl, že přijde ze strany a byl jsem na to připravený. Naštěstí to vyšlo. Chytil jsem mu i dorážku a jsem za to velmi rád, potěšilo mě to a vyhráli jsme.

Ján Lašák ukryl puk do lapačky

Ve 34. minutě měl na hokejce gól Tybor, ty si mu však skvělým zákrokem skórovat zabránil a záhy vstřelil Michal Bulíř vedoucí gól.
Byl jsem velmi rád, neboť jsem za stavu 0:0 neměl moc práce. Tyto zápasy většinou rozhoduje první gól, bylo důležité, že to tam nespadlo. Těžký zákrok to samozřejmě byl, ale celou situaci jsem viděl. Dobře mi celý zápas fungovaly oči, zůstávaly na puku. Viděl jsem, jak napřáhl a pak jsem se stačil ještě podívat, jak mi jde kotouč do lapačky. Někdy jsou takové zápasy, že vám zrak funguje lépe a někdy hůře, tentokrát byl jeden z lepších dní, asi jsem den před zápasem jedl hodně mrkve (směje se).

V posledních duelech se tak trochu vyčkává na gól a na brankáři je velká tíha zodpovědnosti. Očekává se, že předvede kritický zákrok. Jak tuto situaci oproti minulé sezóně, kdy to asi muselo jít jednodušeji, vnímáš?
Pamatuji si i ty sezóny před tím, kdy to bylo ještě o hodně, hodně těžší. Jsem vděčný za to, jak to je, a že vyhráváme, i když je to náročné. Během mistrovského ročníku jsme hráli výborně dopředu i dozadu. Soupeři neměli příliš střel, a když útočná síla, která pálila, odešla, nahradil ji ještě větší týmový výkon. Právě díky němu vyhráváme těsnými výsledky 2:1, 3:2, 4:3, samozřejmě stejnými stavy také prohráváme. Na druhou stranu někdy je to i lepší, je to větší příprava na play-off.

Ján Lašák nakonec přeci jen inkasoval
Ján Lašák v samotném závěru přišel o čisté konto

V neděli vás čeká další náročný zápas na půdě brněnské Komety, bude to určitě velmi náročné utkání.
Bude to klasický zápas v Brně. Musíme si dát pozor, vloni se nám podařilo urvat výhru v nájezdech. Budeme se muset dobře připravit, ale myslet na to začneme až od soboty. Do půlnoci si užíváme vítězství.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit