Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: Snažíme se co nejlépe reprezentovat klub a město. To je největší motivace!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři si připsali cenný skalp v podobě výhry nad litvínovskou Vervou. Velký podíl měl na prvním vítězství proti Chemikům v aktuálním ročníku i Ján Lašák, který si připsal pětadvacet zákroků.

Inkasoval jsi jedinou branku. První pohyb jsi vystihl, je něco, co by sis vyčítal?
Když se za tím zpětně ohlédnu, tak jsem všechno udělal správně, akorát jsem to nedotáhl do konce. Hráč šel z levé strany, náš bek ho křižoval, byl úplně sám. Vyjel jsem si dopředu, vůbec mě neviděl, stále se díval na puk. Když byl u mě, tak jsem mu krásně vypíchl puk, akorát jsem si ho hodil mezi nohy a byl z toho gól. Přiznám se, trochu mě to zbrzdilo, protože jsem si to vyčítal. Nebyla to gólová situace, je dost možné, že kdybych zůstal v brance, hráč by i s naším obráncem skončil v rohu. Použil jsem svoje zkušenosti, oklepal jsem se a poté si myslím, že to bylo až do konce zápasu dobré.

Litvínov skóroval ještě jednou. Rozhodčí branku ale neuznali, jak jsi situaci viděl?
Zdálo se mi, že to byla vysoká hůl. Byl jsem dost vzpřímený a on sklepl kotouč někde v úrovni mého krku nebo pusy, takže se mi osobně zdálo, že to byla vysoká hokejka. Na druhou stranu je těžké v rychlosti něco posuzovat a řešit, semlelo se to rychle a člověk jednoznačně nemůže říct, jestli bylo tak či jinak.



Aktuálně se týmu daří, nicméně marodka se rozrůstá. Jak může tato skutečnost zkomplikovat další průběh sezóny?
Věřím, že kluci se co nejdříve vrátí, někteří jsou nemocní, někteří mají zranění. Dívám se na to tak, že dostávají prostor jiní hráči, kteří se můžou ukázat. V Benátkách máme řadu mladých, kvalitních hokejistů, kteří to jen potvrzují zápas od zápasu. Vrátil se Michal Plutnar a byl výborný, Filip Pyrochta také hraje vzadu výborně. Hoši jsou skvěle připravení a v obraně nemám strach, máme ještě Havlína a připravených dobrých hráčů naskočit je kopa. Musíme se s tím popasovat a hrát s tím, co máme. Věřím všem hráčům, co naskočí. Vkládám do nich maximální důvěru.

Co říkáš na brankářský výkon Michala Bulíře?
Bylo to skvělé, připsal si tři zákroky při střele do odkryté branky. Bylo to veliké. Dostali bychom gól do kabiny a on zblokoval tři střely, které směřovaly mezi tyče. Super výkon, myslím, že to bylo na zlatou helmu (směje se). Ukazuje to, že chceme vyhrávat.

Propracovali jste se na první místo tabulky, jak vás tato skutečnost těší?
Je to skvělé, máme řadu hráčů zraněných a mladí kluci ukazují svojí kvalitu. Jsme velmi rádi, že vyhráváme takovéto play-off zápasy. Stejně je však osobní pocit ze zápasů lepší než postavení v tabulce. Snažíme se co nejlépe reprezentovat klub a město a to je ta největší motivace.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit