Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák: Vítězství jsme všichni potřebovali

Date of publication Author Jonáš Jech

Liberec - Bílí Tygři se v pátek večer utkali se soupeřem z Vítkovic. K vidění byl důrazný a divácky atraktivní hokej plný šancí na obou stranách. Tygří klec hájil zkušený Ján Lašák. Prokázal svůj um a předvedl nejeden výtečný zákrok. "Hlavně jsem si hlídal, aby to dnes nespadlo do branky Honzovi Výtiskovi." prozrazuje s úsměvem.

Je to dnes úleva po třech prohrách?
Já jsem byl minulý týden nemocný, ale samozřejmě. Když děláte nějaký sport, tak vždy chcete vyhrát a prožívat ty emoce. Jsme rádi, že se to dnes podařilo a zvítězili jsme. Potřebovali jsme to a snad nám to pomůže v dalších zápasech.

Měl jsi o to větší motivaci ukázat, že s tebou v brance se vyhrává?
Vůbec ne. Chtěl jsem pomoct mužstvu a hlavní bylo se rychle rozchytat. Roman chytá skvěle a určitě to nebylo brankářem. Já jsem rád, že jsem to zvládl. Je jedno kolik vám je, ale ta radost z vítězství je velká a pocit úžasný.

Poslední zápasy jste prohráli o jeden gól. Pomůže vám naopak dnešní těsná výhra?
Určitě ano. Hráli jsme myslím 2:1, 2:1 a 2:2. Dnes jsme vlastně vyhráli 2:1, protože gól do prázdné brány by se neměl počítat. Oddřeli jsme to a to je podle mě největší pozitivum.

Jak se ti z brány koukalo na ex-libereckého kapitána?
Víte, jak to bývá. Když se člověk někam vrátí, tak mu to většinou vychází. Určitě se na zápas těšil, už když viděl rozpis na novou sezónu. Já jsem byl velmi opatrný, když měl puk. Honza samozřejmě doufal, že to dnes rozhodne. Proto jsem si dával obzvlášť větší pozor.

Na střelu Honzy Výtiska ve třetí třetině si viděl dobře?
Ano s tím jsem neměl problém. Nebezpečný byl spíš ten padavý puk. Takovéhle střely se těžko chytají. Musíte se koukat kolem sebe, jestli někdo neudělá prudký pohyb a nevloží tam hokejku. Naštěstí jsem si s tím poradil.

Mluvili jste spolu?
Po zápase jsme si podali ruku a určitě si napíšeme. Není tajemství, že já a Vypli máme velký kamarádský vztah. Asi i proto, že máme stejné zájmy. Sice nejsem tak tvrdý a potetovaný motorkář jako on, ale rozumíme si (směje se).

Ján Lašák ve své svatyni

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Bojovník Šír se loučí s Libercem

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit