Bílí Tygři Liberec

Ján Lašák oficiálně ukončil hokejovou kariéru

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec/Bratislava - Dvojnásobný vítěz extraligy a mistr světa z roku 2002, Ján Lašák, ve čtvrtek oficiálně ukončil svou hokejovou kariéru. Slovenský gólman, jenž strávil pod Ještědem své poslední čtyři sezóny, se bude nadále věnovat výchově mládeže na Slovensku a dokonce obsadí pozici kouče brankářů u národního týmu.

Ve čtvrtek dopoledne v Bratislavě uskutečnila tisková konference, na které brankář Ján Lašák oficiálně ukončil svou aktivní hokejovou kariéru. Poslední utkání, které slovenský gólman odchytal, bylo v tygřím dresu ve finále s brněnskou Kometou. „Rozhodl jsem se, že bych se touto cestou chtěl oficiálně rozloučit s hokejovou kariérou, která byla úžasná a krásná. Zažil jsem hodně úspěchů, hlavně ve slovenské reprezentaci. Chtěl bych tímto poděkovat všem fanouškům a všem lidem okolo za podporu.“

V tom, že jeho kariéra byla úspěšná, měl Ján Lašák rozhodně pravdu. Se slovenským národním týmem vybojoval na mistrovství světa celkem tři medaile, od každého cenného kovu jednu. V dresu našich východních sousedů nastoupil také na dvou olympijských hrách a na jednom světovém poháru. Místo v srdcích libereckých fanoušků si bezesporu získal v roce 2016, kdy Tygrům pomohl k historickému titulu. S Libercem se jednalo již o jeho druhý extraligový triumf, ten první získal v sezóně 2004/05 s Pardubicemi. Dvojnásobný mistr české nejvyšší soutěže si dokonce připsal i několik startů v NHL.

Týmové úspěchy Jána Lašáka:

Mistrovství světa: 1x zlato (2002), 1x stříbro (2000), 1x bronz (2003)
Mistrovství světa juniorů: 1x bronz (1999)
Česká extraliga: 2x zlato (2005 a 2016), 2x stříbro (2007 a 2017)
Slovenská extraliga: 1x zlato (2010)


Kromě toho získal i několik individuálních trofejí. V letech 2002 – 2005 byl zvolen nejlepším brankářem Slovenska a v roce 2016 obdržel ocenění pro gólmana roku i v české extralize.

S hokejem se však slovenská legenda neloučí úplně. Ve slovenské reprezentaci bude totiž zastávat pozici trenéra brankářů. „Můj život se teď bude ubírat tím směrem, že se budu snažit pomáhat mládeži na Slovensku. Kromě toho budu trenérem gólmanů ve slovenském „A“ týmu, což je celkem jednoduchá úloha, protože ti brankáři mají trenéry ve svých klubech. Chci cestovat po naší zemi a zapojovat se do procesů učení brankářů,“ shrnul Lašák své následující plány.

My Jánkovi děkujeme za jeho výkony na severu Čech a přejeme mu hodně štěstí v životě i jeho nové funkci.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit