Bílí Tygři Liberec

Jan Ordoš: V utkání proti Karlovým Varům jsme ukázali vůli

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Mladík Jan Ordoš se v průběhu letošní sezóny zabydlel v kádru A-týmu, na chvíli dokonce v první formaci. Byl to právě on, kdo v duelu s karlovarskými Energetiky vstřelil první branku Tygrů a zahájil tak obrat, který Libereckým nakonec přinesl tři body. "Byl to nervák, ale tyto zápasy nás skvěle připraví na play-off," usmíval se po zápase jedenadvacetiletý útočník.

Jak bys zhodnotil dnešní utkání? Šlo o zápas prvního s posledním, ale na ledě to tak nevypadalo.
Karlovy Vary byly po dvě třetiny lepší. My jsme zaostávali v osobních soubojích, všude jsme byli druzí. Před třetí třetinou jsme si řekli, že ne ně vlétneme a budeme hrát i trochu riskantněji. Povedlo se to, dali jsme tři branky a bereme tři body.

Vzhledem k výsledkům vašich soupeřů v boji o čelo tabulky, může být tato výhra velmi důležitá, že?
Určitě. Myslím, že jsme ještě zvýšili náskok na Třinec, to je skvělé. Každá výhra potěší, ale musíme zůstat pokorní a makat dál. Takhle vyrovnané zápasy jsou prospěšné i jako trénink na play-off. Jan Ordoš v tvrdém souboji u mantinelu

Vstřelil jsi první libereckou branku, jak ke gólu došlo?
Vzal jsem si puk v rohu a snažil jsem se dostat co nejvíc do středu kluziště. Dostal jsem trochu prostoru, vystřelil jsem a naštěstí to tam spadlo. Jsem za to rád, o to spíš, že nás to nakoplo k obratu.

Co rozhodlo o tom, že jste dnešní zápas dokázali otočit?
Myslím, že dnes jsme dokázali velikou vůli a chuť po vítězství. Takovéto zápasy ukazují charakter týmu a my jsme ho dnes ukázali. Vary hrají velmi bojovně a je to nepříjemný soupeř. Nám se v poslední třetině podařilo být efektivní, proměnili jsme šance, které jsme měli a překlopili zápas na svoji stranu.

Jak v kabině vnímáte to, že jste první v tabulce?
Samozřejmě to víme, ale nijak to neřešíme. Snažíme se jít zápas od zápasu a pokaždé bodovat. Teď se nám povedla vítězná série, takže jsme si vybudovali i náskok. Byli to většinou zápasy, které jsme vyhráli o gól nebo dva, ale byly to výhry za tři body. Tygři gratulují Janu Ordošovi ke gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit