Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Vlach: Přesvědčili jsme se, že je hlavní zůstat disciplinovaní

Date of publication Author Dominik Jakubec

Praha/Liberec - To byl ale návrat! Do série se Spartou zasáhl Jaroslav Vlach až ve čtvrtém utkání, hned se ale postaral o rozhodující branku. "Ta radost, to bylo něco neskutečného," usmívá se střelec druhého gólu. Také v tomto duelu se však nevyhnul nutnosti lékařského ošetření.

Jedno bylo před úterním druhým duelem na ledě Sparty jasné. Tygři museli na své hře mnohé změnit, pokud chtěli proti silnému soupeři uspět. "Starší hráči si k tomu v kabině také něco řekli, shodli jsme se, že se musíme soustředit hlavně na sebe. My mladí jsme tu od toho, abychom se připojili a všichni jsme táhli za jeden provaz. Díky tomu jsme Spartu přehrávali," říká Jaroslav Vlach.

Sám si v play-off vybral pořádnou dávku smůly. Ve čtvrtfinále v Chomutově se zranil a od té doby na ledě nebyl příliš k vidění. Zbytek zápasů sledoval pouze mezi diváky. "Hrál jsem ještě dva zápasy s Mladou Boleslaví, ale i tak to bylo strašné. Na tribuně jsem trpěl. Ale kluci hráli fantasticky, takže to zas tak hrozné nebylo," připomíná skvělou jízdu našeho týmu přes čtvrtfinále a semifinále.

Úterní duel v O2 Areně byl jeho vůbec prvním v této finálové sérii. Hned se ovšem uvedl brankou na 2:0, která se nakonec ukázala jako rozhodující. Té přitom předcházelo drobné zaškobrtnutí, když se mladý útočník během stejného střídání o několik okamžiků dříve ocitl bez cizího zavinění na ledě. "Nejdřív to bylo takový krkolomný, ale ta následná radost už byla neskutečná," usmívá se Vlach při vzpomínce na gólovou akci.

Naopak méně radostný moment si vybral ve třetí třetině, když byl nepříjemně zasažen vysokou holí do brady a musel zamířit do kabiny. Vyřadit ze hry se však nenechal. "Sešilo se to a dál nebylo co řešit. Asi každý hokejista by se do finále play-off s podobným zraněním bez váhání vrátil," říká.

Po vítězství Bílých Tygrů je finálová série opět srovnána. Takový průběh není podle Jaroslava Vlacha žádným překvapením. "Potkaly se první dva týmy základní části, takže se dalo očekávat, že to bude vyrovnané. Určitě se nepředpokládalo, že vyhrajeme 4:0. Teď je důležité, že se do Liberce pojede za stavu 2:2, a další zápas se pokusíme urvat pro nás," věří.

Hlavním problémem našeho týmu se v pondělním utkání stalo přílišné množství vyloučení. Bylo znát, že si na nedovolené zákroky dávali hráči pozor. "V úterý jsme se přesvědčili, že hlavní je v těchto zápasech disciplinovanost. Musíme hrát v pěti a nesmíme se nechat vylučovat, pak můžeme uspět," ví Jaroslav Vlach.

Kromě toho není podle něj na projevu mužstva příliš co měnit. "Jinak půjdeme do dalšího zápasu stejně, jako jsme šli do předchozích duelů. Zkrátka necháme na ledě maximum. Poženou nás naši fantastičtí diváci, přijde opět plná hala a my se pokusíme jim udělat radost, aby mohli jít spokojení domů," těší se na páteční pátý duel. Nezbývá než věřit, že se tentokrát Bílým Tygrům podaří ujmout se v sérii vedení.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit