Bílí Tygři Liberec

Jaškovi s Šimkem skončila v AHL sezóna. Utica ani Barakudy neprošly přes první kolo play-off

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Obránce Radim Šimek a útočník Lukáš Jašek se svými týmy probojovali do play-off AHL a dostali tak šanci zahrát si o Calder Cup pro vítěze této soutěže. Ani Barakudy ze San Jose, ani tým Utica Comets ale do druhého kola vyřazovacích bojů nepostoupily. Oba dva bývalí hráči Tygrů však obdrželi novou smlouvu a v příští sezóně budou bojovat o šanci zahrát si NHL.

Záblesk naděje a hořký konec

Tým San Jose Baracuda s Radimem Šimkem na soupisce rozhodně nevstupoval do prvního kola v roli favorita. Vždyť do vyřazovacích bojů se probojoval díky šestizápasové sérii výher v základní části a ještě potřeboval výpomoc od některých mužstev.

Soupeřem Barakud se ve vyřazovacích bojích stali Tuscon Roadrunners, kteří ovládli tabulku západní konference. První duel ovládl favorit, v tom druhém ovšem San Jose zvítězilo 6:3 a srovnalo stav série, navíc před sebou mělo dvě domácí utkání. Ta ale suverénně ovládl Tuscon, když v obou střetnutích neinkasoval a po výhře 3:1 na zápasy mohl slavit postup.

Pro Radima Šimka tak skončila velmi náročná sezóna, v jejímž úvodu to neměl vůbec jednoduché. Postupem času se ovšem v zámoří aklimatizoval a zaznamenal velký progres, za což si od San Jose vysloužil nový dvouletý kontrakt. Stále si tedy může zahrát v nejlepší lize světa, dostane příští ročník šanci?

Potrápení favorita

Ze stejné pozice šel ve východní konferenci do play-off i Lukáš Jašek se svým týmem Utica Comets. V prvním kole se Kometám postavili Toronto Marlies, kteří získali President´s Trophy pro vítěze základní části.

Úvodní dva duely ovládlo na domácím ledě Toronto a s Uticou to nevypadalo vůbec dobře. Poté se ovšem série přesunula z Kanady do amerického státu New York. Farma Vancouveru Canucks vyhrála před svými fanoušky obě utkání a vynutila si tak páté, rozhodující střetnutí. To ale nakonec ovládl favorit poměrem 4:0.

Lukáš Jašek se k týmu Utici připojil po prohraném čtvrtfinále s Hradcem Králové a do AHL vlétl jako uragán. V posledních šesti utkáních základní části si připsal sedm kanadských bodů, v play-off poté bohužel odehrál pouze první zápas série. Mladý útočník však prošel zkouškou a vysloužil si nováčkovskou smlouvu s Vancouverem Canucks. I on tak bude moc příští sezónu bojovat o možnost nastoupit do zápasu NHL. Nám nezbývá nic jiného, než oběma bývalým Tygrům držet palce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit