Bílí Tygři Liberec

Jsem rád, že body naskakují, přiznává Ondřej Vitásek

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Při neúčasti Radima Šimka naskočil Ondřej Vitásek po boku Martina Ševce v první obranné dvojici a svou roli zvládl výborně. Vstřelil vítězný gól! "Bart to vzal na modré za mě," okomentovala s úsměvem celou situaci liberecká třiačtyřicítka.

Vstřelil jsi vítěznou branku v bojovném utkání s Olomoucí. Jak bys popsal gólovou situaci?
Opravdu to bylo hodně ubojované. Makali jsme celý zápas a doslova jsme si to vydřeli. Tyhle zápasy nám mohou do závěru sezóny jen pomoci. Každý tam nechal všechno, například Lukáš Vantuch skvěle blokoval střely v oslabení. To bylo něco neskutečného. To je cesta, kterou chceme jít a budeme se snažit tak hrát. A ten gól? Bart (Milan Bartovič) to vzal na modré více méně za mě. Nahodil puk a já jsem snažil clonit a tečovat. Zaplať pánbůh to tam spadlo, určitě nám to pomohlo.

Už máš letos nasbíráno skvělých čtrnáct bodů. Životní sezóna?
Určitě. Na mě je to až moc bodů. I když jsem za to samozřejmě rád, mám jiné povinnosti. Musím dobře bránit, a když mám příležitost, tak samozřejmě můžu podpořit útok. Mám radost, že body naskakují a doufám, že to tak bude pokračovat. Ondřej Vitásek pálí

S Radimem Šimkem máte na obránce velmi slušná čísla. Můžeš vás nějak porovnat?
Abych řekl pravdu, myslím si, že Radim je víc ofenzivní. Hraje přesilovky, a tudíž má víc možností skórovat. Já se snažím podporovat kluky vepředu ve hře pět na pět. Třeba alespoň zavézt puk nebo něco zaclonit. To je moje práce. Jsem rád, že nám to pomáhá vyhrávat.

Naskočili jste po dlouhé pauze. Byl znát herní výpadek?
Pro kluky to bylo určitě složité, měli čtrnáct dní volno. Já jsem to ani moc nepociťoval, cítil jsem se dobře. Každému to vyhovuje jinak, já jsem byl v pohodě.

Play-off máte jisté, díváte se třeba dopředu směrem k Prezidentskému poháru?
Pořád je tam rozestup takový, že když prohrajeme, tak se to hodně ztenčí. Jdeme zápas od zápasu. Musíme se snažit vyhrát každé utkání, což by nám Prezidentský pohár zajistilo. Až pak se budeme dívat, co bude dál. Ondřej Vitásek pálí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit