Bílí Tygři Liberec

K obratu pomohla bouřka v kabině. Bylo to potřeba, usmívá se Dominik Lakatoš

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílým Tygrům se proti Kometě povedl parádní obrat, který v prodloužení završil skvělou kličkou Dominik Lakatoš. "Ani jsem nad tou situací nepřemýšlel," usmívá se střelec rozhodující branky. Podobně ubojovaný zápas podle něj může tým pořádně nakopnout.

Během devíti minut jste třikrát inkasovali. Co se s týmem v první třetině dělo?
Občas přijde zápas, kdy dáte ze tří střel tři góly. Dneska ho mělo Brno. Myslím si ale, že jsme se s tím nakonec dokázali docela popasovat. A zápas s takovým průběhem se snad i mohl líbit divákům.

Takový úvod asi dokáže zacloumat sebevědomím?
Bylo to pro nás velmi těžké a emotivní utkání. Jsem rád, že jsme se po tragické první třetině dokázali v kabině nabudit. Trošku jsme se tam vzájemně seřvali a nakonec jsme zvládli urvat dva body.

Jak se vlastně hráč v takové situaci cítí?
Padne na vás taková deka, nic se vám nedaří, jak má. Je to pak o tom, zda je mužstvo odhodlané a jakou má chuť vyhrávat. Ta je v našem případě obrovská a my si to chceme vydržet.

Zmínil jsi emoce v kabině. Jak přestávka po první třetině probíhala?
Holt je potřeba si v takových chvílích něco trochu vyříkat. Občas na sebe i zakřičíte... Vzali za to hlavně Branko a celkově naši starší hráči. Ti k tomu vždy mají co říct. Přidal se i trenér, bylo to opravdu velmi emotivní. Myslím, že nám to pomohlo.

Dominik Lakatoš v diskuzi s rozhodčím

Čím to bylo, že jste se po třetí brance dokázali zvednout?
Teprve potom jsme začali hrát svou hru. Nevymýšleli jsme žádné zbytečné kombinace, hráli jsme přímočaře. To byl základní kámen úspěchu. Takto je to pro nás velká výhra. Za dva body jsme rádi, ale nebýt zpackané první třetiny, mohlo to dopadnout i lépe.

Postaral ses o rozhodující branku a šlo o skutečnou parádu. Zamýšlel jsi podobné zakončení?
Ani jsem v tu chvíli moc nepřemýšlel. Vycítil jsem šanci a vyjel jsem kupředu. Věděl jsem, že mi to Milan Bartovič bude dávat. Zároveň jsem viděl, že jde brankář do skluzu, tak jsem to chtěl akorát strhnout na druhou stranu. A povedlo se.

Může vám podobně vybojovaná výhra do dalších zápasů pomoct?
Myslím si, že byl takový zápas potřeba. Je krásné, když vám to tam padá, když vyhráváte tři nula, čtyři nula. Ale právě takový zápas, kdy otáčíme z takřka ztraceného stavu, je ohromně těžký. Když ho zvládneme, hodně vám to pomůže. Musím před spoluhráči smeknout.

Co podle tebe bylo hlavním faktorem, který proti Kometě rozhodl?
Po každém góle si říkáte taková ta slova: "Pojďme hoši, zvládneme to!" Ale tady nejde o slova. Musíte tomu dát také srdíčko. My jsme ho na ledě nechali a nakonec se nám i stav 0:3 podařilo otočit.

Dominik Lakatoš po vstřeleném gólu

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit