Bílí Tygři Liberec

Kapitán Martin Ševc: Za bod jsme rádi. Uvidíme, jakou bude mít cenu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Tygři v úvodním zápase Ligy mistrů skvěle otočili stav z 0:2 na 3:2 a vítězství nad Växjö měli na dosah. Hosté ovšem stihli vyrovnat a nakonec rozhodli utkání v prodloužení. „Ve třetí třetině jsme měli přesilovku pět na tři. V ní jsme měli rozhodnout,“ svěřil se nový kapitán Severočechů, Martin Ševc.

Byl to váš první zápas v pozici kapitána, jak byste zhodnotil výkon vaší družiny?
Myslím si, že jsme začali dobře a prvních devět minut jsme hráli skvěle. Poté jsme ale měli nějaká vyloučení a dostali gól. To nás trochu shodilo a ustoupili jsme od naší hry. Úvod prostředního dějství také nebyl špatný, i když jsme obdrželi branku. Trefou v oslabení jsme se dostali zpět do zápasu a celou prostřední dvacetiminutovku jsme byli lepší. Třetí třetina byla vyrovnaná, jenže soupeř šťastným gólem srovnal skóre. Měli jsme přesilovku pět na tři, v ní jsme měli rozhodnout.

Zápas byl z pohledu diváka jako na houpačce. Vnímal jste to tak stejně?
Trochu to tak bylo. Chtěli jsme hrát aktivně, být hodně na puku a přetlačit soupeře. V první třetině jsme bohužel nevsítili branku. Musím říct, že jsme Lakers hloupými fauly dostali do hry. Poté nám chvilku trvalo, než jsme srovnali tempo.

Získali jste jeden bod, jak jste s ním spokojeni?
Uvidíme na konci. Určitě jsme chtěli body tři. Buďme rádi aspoň za jeden a po skončení základní skupiny uvidíme, jakou bude mít cenu.

Jak byste porovnal tempo Ligy mistrů s přípravnými zápasy?
V přípravných utkáních se možná někdo podvědomě šetří. My jsme ovšem měli jen tři přáteláky, ve kterých už se nebylo na co šetřit. Chtěli jsme se naladit a v tom duchu to přenést do CHL. Nejde jen tak nastartovat a říct, že najednou budeme hrát naplno.

Co si obecně myslíte o Lize mistrů?
Myslím, že je to kvalitní soutěž. Potkáváme silné týmy. V sobotu nás čeká Cardiff, přičemž vůbec nevíme, co od nich čekat. Určitě to ale bude kvalitní mužstvo, když se do Ligy mistrů dostali. Je to navíc skvělé srovnání, jak jsme na tom v porovnání s ostatními evropskými ligami.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit