Bílí Tygři Liberec

Karel Mlejnek před Ligou mistrů: Postup? Je to v našich silách

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V úterý naskočí Bílí Tygři do semifinále Ligy mistrů s tradiční trenérskou dvojicí Pešán - Mlejnek. Cíl má tým dle slov Karla Mlejnka jasný: "Nikdo nechce končit pod vrcholem," vysvětluje mladý kouč.

Jak velkým úspěchem je pro vás postup do semifinále CHL?
Pro celou naši organizaci je to obrovská meta. Na dvojzápas s Växjö se hrozně těšíme a pokusíme se naši snovou jízdu soutěží ještě prodloužit. Teď už není moc o čem se bavit, máme před sebou semifinále. Chceme postoupit dál. Nikdo nechce skončit těsně před vrcholem.

Do týmu se po měsíční odmlce vrací vaši kolegové Filip Pešán, Aleš Vladyka a Martin Láska, kteří byli na mistrovství světa s českou dvacítkou. V jakém stavu vlastně kádr Filipu Pešánovi vracíte?
Myslím si, že to má víc rovin. V Lize mistrů jsme vybojovali postup do semifinále. V extralize jsme pro změnu měli náročný program. Z osmi zápasů jsme hráli tři doma a pět venku. Bodově jsme víceméně zůstali ve vodách, kde jsme byli doteď. Věřím tomu, že předáváme mužstvo ve stejném stavu, jako když kluci odjížděli. Mrzí mě, že na tom nejsme o něco lépe. Pro kluky je to vždy obtížné, když tu není hlavní trenér. Všichni jsme museli dřít o něco víc. Myslím si, že jsme to jak hráči, tak my jako realizační tým docela zvládli.

V minulém týdnu vás čekaly tři venkovní zápasy, jak jste s nimi spokojen?
Od poslední třetiny Brně po zápasy v Jihlavě a Plzni jsme to herně zvládli docela dobře. O to víc nás mrzí horší bodové zisky. I tak však věřím, že přinejmenším předkolo play-off zkrátka vybojujeme. Rozhodně pro to uděláme maximum!

Změnila se nějak vaše příprava s návratem vašich kolegů?
Kolegové se vrátili a už po cestě analyzovali soupeře. Víceméně jsme najeli do toho standardního režimu, jako když se připravujeme na extraligový zápas.

Karel Mlejnek v debatě s rozhodčím

Přesto jsou zápasy Ligy mistrů a extraligy velmi odlišné. Čím to je?
Myslím si, že hlavní rozdíl je v dovednostech hráčů. Nechci tím nijak extraligu srážet, ale v dovednosti a v rychlosti jednotlivých hráčů vidím velký náskok Ligy mistrů oproti české extralize.

Co říkáte na systém, kdy v play-off hrajete se soupeři dvojzápasy doma-venku?
Jsou tak nastavená pravidla, musíme se jimi řídit. Dvakrát jsme si už vyzkoušeli, jaké to je po domácím zápase prohrávat o gól, ale zvládli jsme to. Je to zkrátka fotbalový model. Bylo by rozhodně fajn jednou jet ven s lepším výsledkem. (úsměv) Věřím, že jsme v takovém rozpoložení, že se o to kluci poperou a že se nám to podaří.

Budou už moci naskočit marodi Jan Stránský a Michal Bulíř?
V jejich případě se nic nemění, budou nám ještě chybět. V Lize mistrů nemůžeme dál počítat s Markem Kvapilem a Tylerem Redenbachem. Místo nich budou připraveni další hráči. Kluci, kteří do zápasu nastoupí, si o to svými výkony v Benátkách říkají. Věřím, že tuto příležitost chytnou za pačesy a ukáží se v tom nejlepším světle.

Karel Mlejnek udílí pokyny

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit