Bílí Tygři Liberec

Kometa krouží kolem dalších bodů. Zastaví ji Tygři v souboji dvou rozjetých celků?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - O tom, že se v pátek bude na ledě Home Credit Arény odehrávat šlágr kola, nemůže být pochyb. V souboji celků, které mají dobře našlápnuto, se Tygři pokusí zastavit brněnskou Kometu. Podaří se jim zchladit žár nejofenzivnějšího útoku v lize?

Nejúspěšnější obrana versus nejúdernější útok

Souboj to bude opravdu zajímavý. Postaví se proti sobě totiž nejčastěji produktivní útočníci a defenziva, která naopak nejméně inkasuje. Zatímco Moravané doposud nastříleli 89 branek, Liberečané inkasovali pouze třicet čtyřikrát. Důležité je vyzdvihnout i skutečnost, že v posledních jedenácti zápasech za záda brankářské dvojice Tygrů spadlo pouze pět kotoučů!

A to není všechno, právě tato úspěšnost výrazně pomohla našemu celku k sérii jedenácti zápasů bez ztráty jediného bodu s vynikajícím skóre 37:5. Počin to je opravdu vynikající a Tygři se ho budou pokoušet dokonat i ve zbylých duelech druhé čtvrtiny soutěže, potvrdili by tak svou aktuální dominanci. Protivníci ale nebudou z nejjednodušších. Výčet náročného programu začnou svěřenci trenéra Pešána plnit právě proti Kometě.

Radim Šimek brání před Lašákem

Šlágr kola! Druhý proti třetímu!

Ani Brňané ale rozhodně nezůstávají se sbíráním bodů pozadu. Na svém kontě jich mají již sedmačtyřicet, což jim vyneslo třetí příčku právě za hokejisty z města pod Ještědem. Kádr Moravanů oplývá dvěma nejproduktivnějšími hráči soutěže.

Marek Erat vévodí tabulce produktivity s devíti přesnými zásahy a dvaceti asistencemi. Na svém kontě má kromě Radima Šimka (+19) i nejvíce bodů v tabulce účasti na ledové ploše (+16). Zdatně mu sekunduje i zkušený spoluhráč Marek Kvapil. Ten nasbíral již 27 bodů a je zároveň s dvanácti trefami i nejlepším střelcem soutěže.

Roman Will zastavil puk svojí vyrážečkou

Je to sen? Will má neskutečné statistiky

Roman Will je hrdinou posledních dní. Připisuje si fantastické statistiky a zraněného Jána Lašáka zastoupil více než obstojně. Jeho výkony mu vynesly také zdánlivě nedohnatelnou pozici mezi extraligovými maskovanými muži.

Průměr inkasovaných branek na zápas je v podání libereckého strážce 1,01, přičemž druhý Šimon Hrubec doposud docílil 1,50 gólu na duel. Úspěšnost zákroků Willa se navíc vyšplhala až na 96,20 %, což je číslo, které je velmi nadprůměrně i vzhledem k sérii, kterou naše mužstvo drží. I v tabulce čistých kont se liberecká předsezónní posila vyšplhala na vrchol. Více jich má jen největší konkurent, již zmiňovaný, Šimon Hrubec (Hrubec 6, Will 4, pozn. red.)

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 29
Bilance: 12 – 1 – 0 – 2 – 14
Skóre: 62:81
Průměrná návštěva: 6 136

V prozatím jediném měření sil během aktuálního ročníku urvala Kometa vysokou výhru 5:1, tentokrát ale zamíří do Home Credit Arény, kde lze očekávat bouřlivá atmosféra. Povede se Tygrům souboj ovládnout a prodloužit sérii zápasů bez ztráty jediného bodu na číslo 12?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit