Bílí Tygři Liberec

Konečně zápas! Prvním soupeřem v přípravě bude pražská Sparta

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Po tříměsíční pauze se šelmy opět mohou těšit na zápas. Sérii přípravných utkání na sezónu 2017/2018 zahájí svěřenci Filipa Pešána proti pražské Spartě, která se podobně jako Tygři nevyhnula letním změnám. Úvodní buly pátečního přátelského klání mezi oběma soupeři je naplánováno už na 11 hodin! A pozor, vstupné zdarma!

Zpět do boje!

Čekání hráčů i všech libereckých příznivců je u konce. Bílí Tygři se po několika týdnech dřiny představí mezi mantinely v zápasovém odění! První z trojice přípravných duelů přinese reprízu finále z jara 2016, pod Ještěd totiž zavítá pražská Sparta. Té se v loňské sezóně nepovedlo play-off, když hned ve čtvrtfinále podlehla pozdějším šampionům z Brna hladce 0:4 na zápasy, což v hlavním městě vyhodnotili jako neúspěch.

Tygry po minulé sezóně opustila řada klíčových hráčů, zároveň však smečka přivítala nové tváře. Na zahraniční angažmá se chystají Radim Šimek a Ondřej Vitásek, do Mladé Boleslavi se přestěhoval Jakub Valský a skončilo také slovenské duo Branko Radivojevič s Jánem Lašákem. Do Liberce naopak zamířili Lukáš Jašek, Ladislav Šmíd, Aleš Stezka a také Martin Bakoš.

Zastaví Martin Ševc akci Pražanů?

Zemětřesení také v hokejové Spartě

Změnám se po neúspěšném play-off nevyhnula ani Sparta. Ačkoliv proměna kádru nebyla tak masivní jako u fotbalových kolegů, seznam odchozích a příchozích hráčů je poměrně výrazný. Pražany opustilo hned osm hokejistů, stejný počet posil zamířil opačným směrem.

Velký respekt budí nová gólmanská dvojice. Davida Honzíka, jehož si tým sídlící v O2 aréně vyhlédl v Karlových Varech, doplní Fin Sami Aittokalio z Oulu. Na extraligová kluziště se vrátí v rudém dresu i Petr Zámorský. Spolu s ním přivedla Sparta do obrany Tomáše Pavelku a Dvořáka. Útočné řady pak rozšířili Robert Říčka, norský reprezentant Alexander Reichenberg a další Fin Vinny Saponari.

Hokejka Michala Bulíře buly nevydržela

Vstup zdarma!

Sluší se připomenout, že v loňské sezóně to z obou soupeřů byla právě Sparta, jež se mohla pyšnit lepší bilancí ze vzájemných duelů. Ve svůj prospěch získala hned tři, zatímco Tygři zvítězili jen v jednom případně. Na každý pád to ale byly grandiózní bitvy.

Věřme, že podobně strhující podívanou nabídne i páteční duel, přestože to pro oba celky bude vůbec první přípravné utkání. V liberecké Home Credit aréně se show rozběhne v 11 hodin a každý, kdo střetnutí loňských finalistů navštíví, má vstup zdarma!

Zavzpomínejte na poslední dvě vzájemná střetnutí z liberecké Home Credit arény:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník