Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Asi to není úplně pohledný hokej, spíš bitva. Takové je play-off

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři si v pondělí poradili na domácím ledě s Hradcem Králové a ve čtvrtfinálové sérii si připsali první výhru. Klíčem k úspěchu byla mimo jiné i zlepšená disciplína, což potvrdil i Ladislav Šmíd: „Bylo to mnohem lepší než ve druhém zápase. Nenechali jsme se vylučovat, proto jsme vyhráli.“

Utkání přineslo dramatický závěr. Jste i tak spojen s průběhem zápasu?
S první třetinou určitě. Poté se ovšem ukázala naše slabina, že soupeře necháme hrát s pukem. Tím jsme je trochu dostali do hry. Musíme ale být spokojeni, máme důležitou první výhru. Jsme rádi za bod a skvělou podporu našich fanoušků.

Dávali jste si na něco obzvlášť pozor?
Na chyby. První zápas jsem rozhodl svou bruslí ve prospěch Hradce, další jsem udělal chybu. Druhé utkání jsme podle mě měli vyhrát, byli jsme lepší. Na to už se ovšem nemůžeme koukat. Těší nás dnešní výhra, už je to ale za námi a my se musíme koukat dopředu.

V závěru druhého střetnutí byla otázkou disciplína. Jak jste se s ní popasovali?
To je naše další slabina. Celou sezónu. Se Spartou v předkole nám to ale žádný problém nedělalo a vyhráli jsme 3:0 na zápasy. Druhé utkání s Hradcem jsme prohrávali 1:2 a bohužel jsme se nechali vyloučit. Doma to už bylo mnohem lepší a to je důvod, proč jsme vyhráli.

Několik oslabení jste přeci jen hráli. Ta jste ale ubránili, jak se vám to povedlo?
Víme, že mají nejlepší přesilovku v lize. Kluci se obětují, padají do střel. Říkáme si, přes které hráče to hrají a na ty se soustředíme. Poté musím vyzdvihnout také výkon brankáře. Roman chytá skvěle, drží nás.

Co očekáváš od čtvrtého zápasu?
Každé utkání je podobné. Je to o jedné nebo dvou chybách, což se ukázalo v Hradci. Tam se štěstí přiklonilo na jejich stranu. Teď to bylo naopak. Je to taktická bitva, hodně čekání. Oba týmy se většinou zabetonují ve středním pásmu, pro fanouška to asi není úplně nejpohlednější hokej. Je to ale bitva, takové zápasy v play-off jsou.

Mohou se oba týmy ještě něčím překvapit?
Každý má video. Hradec skončil druhý po základní části, je to kvalitní tým a hraje takticky dobře do defenzivy. Myslím, že žádné velké překvapení to není. Jdeme do toho na sto procent a doufáme, že to ubojujeme. Musíme být disciplinovanější jako proti Spartě. Nedali jsme jim žádnou přesilovku a skončilo to 3:0. Tak to je.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit