Bílí Tygři Liberec

Letos poprvé proti Ševcům. Prodlouží Tygři vítěznou sérii?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Naše mužstvo si v posledních zápasech extraligového kolotoče počínalo na výbornou. V šesti uplynulých utkáních neztratilo ani bod a vyhouplo se na pohodlnou čtvrtou pozici tabulky, se zápasem k dobru.

Série pokračuje i po reprezentační přestávce

Tygři mají na svém kontě vynikající sérii! Ta započala 16. října v utkání proti Mladé Boleslavi, od té doby naše mužstvo nepoznalo hořkost porážky. Ani tentokrát však nebude mít úkol jednoduchý. Zlín je velmi nepříjemný protivník a snadno se body ze vzájemných zápasů nezískávají.

Svěřencům trenéra Filipa Pešána prozatím patří čtvrtá příčka tabulky s čtyřiatřiceti vybojovanými body. Zlín opanuje desátou, poslední postupovou, příčku do vyřazovacích bojů. Další úspěch bude chtít přidat i pod Ještědem. V minulém kole však neuspěl na domácím ledě proti Pardubicím, když předposlednímu celku tabulky podlehl 4:5 po prodloužení.

Lukáš Krenželok uniká obráncům

Venku bezchybní, doma teprve posedmé

Zatímco většina celků má na svém kontě deset odehraných domácích zápasů, Tygry čeká teprve sedmé vystoupení před vlastními fanoušky. V těch předchozích čtyřikrát vyhráli a nestačili na Spartu s Třincem.

Zlín je v tabulkách venkovních i domácích zápasů shodně na devátém místě. Beranům se zadařilo vyhrát na kluzištích Plzně, Dynama a Litvínova, ve zbylých šesti střetnutích Ševci úspěšní nebyli, navíc docílili pouze bodu za prohru v prodloužení s Vítkovicemi.

Interiér Home Credit Areny před zápasem

Faktor Šimek

Radim Šimek je k nezastavení, dvěma brankami rozhodl o výhře v Třinci a po právu mu patří čtvrtá příčka mezi nejproduktivnějšími obránci soutěže. Co se týče vstřelených branek patří mladičký bek k samotnému vrcholu statistik. V dosavadních sedmnácti utkáních si totiž připsal šest gólů. Pokud počítáme poslední dva extraligové zápasy šelem v obou docílil dvou branek!

I Berani mají ve svých řadách produktivního obránce. Je jím Oldrich Kotvan, který si ve stejné porci duelů připsal jedenáct bodů. Většinu bodů však docílil díky přesné rozehrávce, hned v osmi případech totiž asistoval svým spoluhráčům, třikrát sám skóroval.

Radim Šimek pálí od modré

Bílí Tygři Liberec vs. PSG Zlín


Počet zápasů: 56
Bilance: 26 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 164:144
Průměrná návštěva: 4 666

Poslední střetnutí se Zlínem bylo speciální. Tygři nastříleli osm branek a definitivně si zajistili vítězství v základní části.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit