Bílí Tygři Liberec

Libereckým fanouškům se představí Jan Výtisk! V desátem kole Tygři vyzvou Vítkovice

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Po vítězství v Lize mistrů nad švédským Färjestads BK nastoupí Bílí Tygři znovu na domácí půdě k utkání české nejvyšší hokejové soutěže. Soupeřem jim bude celek z Moravskoslezského kraje, HC Vítkovice Ridera, který je zatím po nepřesvědčivých výkonech na desátém místě tabulky. Podaří se Bílým Tygrům navázat na dobrý výkon z Ligy mistrů a připíší si do tabulky další body?

Vlažný vstup do sezóny

Jak Libereci, tak Vítkovicím se do sezóny nepodařilo vstoupit úplně podle představ. Severočeši v dosavadních osmi odehraných zápasech vybojovali 12 bodů při skóre 19:20. Hosté z Vítkovic dokázali ze stejného počtu zápasů vytěžit bodů 9 při skóre 14:18.

V zápase, který začíná v pátek v 18 hodin, se pokusí svěřenci trenéra Pešána zopakovat skvělý výkon proti Färjestads BK a ukončit extraligovou třízápasovou sérii bez vítězství. Během ní podlehli nejdříve doma Třinci a poté dvakrát na nájezdy ve venkovních utkáních Olomouci a Hradci Králové. V obou utkáních na ledech soupeřů Tygři vedli, ale ani jednou se jim nepodařilo zápas dovést do vítězného konce. Bulířovo počínání na vhazování

Ani HC Vítkovice Ridera, jak zní nový název klubu, nejsou v optimální herní pohodě. Přitom hned první zápas sezóny skončil pro tým z Ostravy vítězně, když dokázal porazil loňského finalistu soutěže, pražskou Spartu, 3:2 na nájezdy. Poté však Vítkovičtí nestačili na Chomutov a Zlín, naproti tomu dokázali porazit Hradec Králové a na nájezdy i brněnskou Kometu, pro kterou to byla první bodová ztráta v sezóně. Kolísavost výkonnosti poté ukázala prohra s Mladou Boleslaví a v zatím posledním ligovém utkání i s Litvínovem, přestože Vítkovice soupeře jasně přestříleli. Za zmínku stojí také to, že Vítkovickým se daří hlavně na domácím kluzišti, kde zatím získali sedm bodů z devíti.

Nesmíme opomenout také vítkovické působení v Lize mistrů. Tým vedený trenérem Petrem, který mimochodem vedl jako trenér Dominika Lakatoše a Jana Ordoše na loňském šampionátu dvacítek, dokázal postoupit ze základní skupiny až do bojů o postup do osmifinále. A k postupu má nakročeno velmi slibně, protože v prvním utkání, hraném na vítkovickém ledě, zdolal slovenského soupeře z Nitry rozdílem třídy - 7:0.

Návrat kapitána

Velkým lákadlem bude také skutečnost, že se libereckým fanouškům po čase opět představí bývalý dlouholetý kapitán Tygrů Jan Výtisk, tentokrát však v dresu svého staronového klubu, kam se po loňské mistrovské sezóně vrátil. Výtisk patří mezi pilíře vítkovické obrany, například v oslabeních strávil na ledě vůbec nejvíc času ze všech svých spoluhráčů. Podle očekávání je také lídrem statistiky Radegast index, připsal si již 87 bodů. Lukáš Krenželok s kotoučem za brankovou čarou V ofenzivě zatím Vítkovice spoléhají hlavně na Ondřeje Romana (5+1) a Romana Szturce (3+1). Mezi obránci je neproduktivnější Karol Sloboda (0+3). Jasnou brankářskou jedničkou je v letošní sezóně Patrik Bartošák, který si zatím drží úspěšnost zákroků nad 93 %.

V loňském ročníku dokázali Bílí Tygři Vítkovice porazit ve všech čtyřech zápasech a získali tak všech 12 možných bodů proti tomuto soupeři. Věříme, že v pátek Tygři tuto svoji sérii prodlouží!

Bílí Tygři Liberec versus HC Vítkovice Ridera


Počet zápasů: 56
Bilance: 26 – 3 – 3 – 4 – 20
Skóre: 162:154

Domácí výhru z minulého utkání, hraného 22. ledna v rámci 38. kola, si můžete připomenout v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit