Bílí Tygři Liberec

Litvínov je pro nás zakletý, zhodnotil prohru s Vervou ledově klidný Dominik Lakatoš

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - I když se Bílým Tygrům nepodařilo na litvínovskou Vervu vyzrát, Dominik Lakatoš byl znovu hodně vidět a podílel se i na jediném gólu Liberce. „Nehráli jsme špatný zápas, ale rozhodly naše chyby,“ má jasno devatenáctiletý forvard.

V divokém pátečním utkání s Kometou se Dominik Lakatoš stal hrdinou, když dokonal liberecký obrat z 0:3 na 4:3. Proti Litvínovu ale se svými spoluhráči musel skousnout těsnou prohru 1:2. „Nebyli jsme důrazní ve druhé třetině. Často jsme propadávali a kvůli tomu jsme dvakrát hloupě inkasovali,“ vysvětloval příčiny porážky člen prvního útoku.

„Nehráli jsme špatný zápas, ale rozhodly naše chyby, kterých bylo víc. To se trestá,“ zdůrazňuje Dominik. „Hlavní je hodit to za hlavu. V úterý nás čeká další zápas a my se musíme oklepat, abychom najeli zpět na vítěznou vlnu,“ ví liberecká jednatřicítka.

Dominik Lakatoš v diskuzi s rozhodčím

Paradoxem je, že posledním extraligovým soupeřem, který Bílé Tygry dokázal porazit, byla právě Verva. „Na každý zápas se připravujeme stejně. To, že nás zase porazil Litvínov, je asi nějaké prokletí,“ zhodnotil Lakatoš s nadhledem a zároveň popřel, že by mistr z jara 2015 našel na úřadujícího šampiona speciální recept. „V extralize už se všichni známe. Víme přibližně, kdo co hraje. S Litvínovem to bylo o štěstí a o chybách.“

Chemici se postarali o to, že skončila dlouhá liberecká šňůra bez porážky. „Samozřejmě, že před každým zápasem si říkáme, že chceme vyhrát. To, že jsme zvládli posledních dvanáct zápasů, nikdo neřešil. Všichni jsme o tom věděli, ale nikdo to nezmiňoval,“ zhodnotil na závěr konec dlouhé vítězné etapy Dominik Lakatoš.

Dominik Lakatoš v diskuzi s rozhodčím

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit