Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner: Týmy dávají do zápasů vše. Jen tvrdou prací budeme lepší

Date of publication Author Jan Čermák, Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři v Norsku dokázali získat tři body, čímž si zajistili postup do další fáze Ligy mistrů. Jaké dojmy má z utkání jeden z nejdůležitějších mužů obranných řad Lukáš Derner?

Pro tebe je tento ročník CHL již třetím v dresu Tygrů, podruhé se povedl postup, jak to vnímáš?
Zápasy jsou každý rok velmi podobné. Většinou se setkáváme s nejlepšími týmy Evropy a díky bohu za to, že i tentokrát jsme se mohli zařadit jako mistři a vítěz základní části mezi ně. Je to velmi dobrá prověrka před extraligou. Všechny týmy dávají do utkání vše. I tentokrát šlo o všechno, není se na co šetřit. Velkou výhodou je, že kluby mohou zjistit, jak na tom před začátkem domácí soutěže jsou.

Zápas s Lørenskogem jste měli dvě třetiny pod kontrolou, ale závěr byl hodně nervózní, neboť domácí dokázali snížit.
Všechny zápasy jsou od začátku přípravy stejné. Vytváříme si velké množství šancí, ale zatím nám to tam nepadá, jak bychom si představovali. Příčina nervozity vyplynula ze hry poté, co Norové snížili. Nicméně musíme se naučit hrát i s výsledky jako je 2:1, tak abychom duely vyhrávali. Postup je super, vyzkoušeli jsme si jak hrát s těsným výsledkem v zádech. Prověřilo nás to. Věřím, že díky tvrdé práci nám tam góly začnou padat.

„Chce to pouze tvrdou dřinu. Vůlí to dokážeme zlomit!"

Zápasy s Turku byly stejného rázu, dvě porážky přišly hlavně kvůli neproměňování příležitostí, i proto bude možná vítězství 2:1 důležité před začátkem ligy.
Vždy to tým do další části povzbudí. Víme, kde nás "tlačí bota", ale myslím, že to chce pouze tvrdou dřinu. Na druhou stranu je dobře, že si šance vytváříme, horší by bylo, kdybychom to nedokázali. Hra vypadá docela dobře, ale holt to do brány zatím nepadá. Věřím, že vůlí dokážeme tuto skutečnost zlomit.

Jak vidíš ze zadních řad souhru? Útočné pětky se hodně mění, zaklimatizovali se kluci, kteří před sezónou přišli?
Kluci zapadli dobře, od začátku přípravy se sžívali se systémem. Ještě nějaké věci potřebují zlepšit, například někdy zbytečně vracíme kotouče. Takže doufám, že tohle omezíme a systém je naplno začne bavit a uvidí, že to má smysl. Hráči si vždy musí na nové prvky zvyknout.

Cítíš, že když jste vyhráli titul a začali o trochu déle s přípravou, tak je celá fáze celkové souhry a možná i střílení branek oproti loňsku o trochu zpožděná?
Je to možné, bylo to celé posunuté. Vloni chtěl každý vyhrát titul a tým se s tím triumfem musí vypořádat. Jsme ale nějak nastavení a věřím, že to zvládneme.

Lukáš Derner

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit