Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek: Když nestřílím, musím dělat kotouly

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jednou z posil Bílých Tygrů před sezonou 2017/18 je mladý útočník Lukáš Jašek. Po příchodu z Třince si zatím nové prostředí nemůže vynachválit. "Pro Liberec mám pouze superlativa," říká.

Jaké jsou tvé dosavadní dojmy z nového působiště?
Jsem v Liberci sice krátce, ale kluci mě hned od začátku vzali mezi sebe. Zapadnout do kabiny bylo úplně v pohodě. Zatím jsem tady absolutně spokojen a doufám, že to tak bude celou dobu, co tu budu.

Co tě tu nejvíc zaujalo?
Už předtím jsem nikdy neslyšel o Liberci žádné špatné slovo. Panuje tady opravdu super atmosféra. Od trenérů po kustody je to jedna skvělá parta. Mám zkrátka pro Bílé Tygry zatím jenom superlativa.

Jak se ti spolupracuje s trenérem Filipem Pešánem?
Musím se k nim připojit. Je to vynikající kouč. Přiznávám, že jsem sem přišel i kvůli němu. Mám se ještě hodně co učit a tady sbírám spoustu zkušeností. Cítím to už v tréninku. Když nevystřelím, hned musím za trest dělat kotouly! (smích)

Takže tvým úkolem je především střílet?
Na to jsem nebyl zvyklý. Vždy jsem raději hledal někoho před prázdnou brankou, všechno jsem nahrával. Teď mám naopak opravdu za úkol pořád střílet. Moc jsem to neuměl, ale už se snažím svou hru měnit. Kotoulů už na tréninku ubývá! (smích)

V prvních přípravných zápasech jsi nastupoval ve druhé lajně. To je oproti tvému předchozímu působišti změna, že?
Ano, v Třinci jsem byl pořád ve čtvrté lajně, případně jsem byl v první lize ve Frýdku. Tak to zkrátka bylo, nezbývalo mi než dřít a snažit se posunout výš. Teď v Liberci jsem dostal v přípravě hned mnohem větší prostor, za což jsem pouze rád. Hlavně musím ve výkonech pokračovat, abych se na tomhle místě udržel.

Byla podle tebe nějak odlišná příprava Bílých Tygrů na zápasy?
Klade se tu velký důraz na taktiku. Na to jsem z Třince nebyl moc zvyklý. Tedy, ne že by tam žádná taktika nebyla, to nechci říct. Jenže tady se vše rozebírá na videu, před tréninkem i po tréninku. Rozebíráme si různé chyby, na vše se detailně připravujeme. Je to tu zkrátka po všech stránkách super.

Vše je připraveno na vhazování

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit