Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek: Že hraju proti svému bývalému týmu? Snažil jsem se to neřešit

Date of publication Author Dominik Jakubec, Martin Stebel

Liberec - Lukáš Jašek se během čtvrtečního utkání vrátil na ještě do minulé sezony domácí led. Vždyť právě z Třince v létě pod Ještěd zamířil. Jeho návrat však nebyl úspěšný. "Nehráli jsme špatně, ale dostali jsme dvě smolné branky. Mrzí mě, že jsme neuspěli," smutní mladý forvard.

Jak se ti v dobře známém prostředí hrálo?
Bral jsem to, jako každý jiný zápas. Sice tu kluky už hodně dlouho znám, ale snažil jsem se to neřešit. Chtěl jsem si především zápas užít. Měl jsem vypsanou nějakou svačinku pro kluky jako prémii, kdybychom v Třinci vyhráli, ale opravdu jsem to neprožíval nějak zvlášť odlišně, než ostatní utkání.

Do utkání jsi však vlétl, vždyť při jednom z prvních střídání jsi hned přihrál na gól...
Měl jsem trošku štěstí, že se puk odrazil do vzduchu. Nikdo pořádně neviděl, kde je. Já se rychle zorientoval a cpal jsem to do brány a on se se štěstím odrazil k Adamu Dlouhému. Ten to parádně zavěsil.

Při jedné situaci jsi po souboji z Polanským rozhořčil domácí fanoušky, kteří tě nařkli ze simulování. Jak jsi daný moment viděl ze svého pohledu?
Cítil jsem kontakt. Rozhodně jsem nespadl sám! Možná to tak mohlo vypadat. Ale soupeř mi tam nastavil nohu a já přes ní spadl, bylo to podle mě jasné podražení. A že si diváci mysleli, že jsem to nafilmoval... Já se soustředím hlavně sám na sebe.

Měl jsi čas setkat se v Třinci s některými známými?
Přijeli jsme ve čtvrtek večer, tak jsem se s některými kamarády, třeba s Davidem Činčalou, narychlo sešel. Popovídali jsme si, ale bylo to jen na chvilku, měli jsme večerku a od rána už jsme se soustředili na zápas.

O puk bojuje Lukáš Jašek

Hecovali jste se před vzájemným duelem?
Jsme kamarádi, spolu jsme hráli už od mládežnických kategorií vlastně až do loňského roku, takže bylo příjemné se zase vidět. Ale že bychom se nějak hecovali... Bylo to spíš takové pošťuchování ze srandy, lehce jsme se špičkovali i na ledě.

Komu fandila tvá rodina, která se také přišla na zápas podívat?
Věřím, že fandili mně. (úsměv) Byla tady prakticky celá rodina, což mě hrozně potěšilo. Víceméně celou sezonu se nevidíme, takže jsem moc rád, že si udělali čas a přijeli se na zápas podívat.

Opět jste na venkovním ledě nebodovali. Čím to je, že se vám doma daří, ale venku nikoliv?
Těžko říct. Na každý zápas se důkladně připravujeme. Myslím si, že jsme v Třinci i podali velmi dobrý výkon. Ale dostali jsme bohužel dvě takové smolné branky. Mrzí mě to.

V čem je tvé současné působení vlastně jiné oproti předchozímu?
Oba celky jsou dobře fungující organizace. V Liberci jsou skvělí trenéři, dostávám velký prostor na ledě. A vlastně je to i mnohem větší město, než jsem třeba čekal. (smích) Ale nerad bych to nějak zvlášť hodnotil.

Lukáš Jašek objíždí protihráče

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit