Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek bojuje o šanci v NHL. V prvním duelu se na farmě zaskvěl třemi body!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Konec sezony? Pro mladého forvarda Lukáše Jaška nikoliv! Krátce po vyřazení z play-off s Bílými Tygry zamířil do zámoří, kde v dresu Utica Comets bojuje o kontrakt v prestižní NHL.

Jednadvacetiletý útočník a odchovanec třineckého hokeje byl v roce 2015 v šestém kole draftu vybrán týmem Vancouver Canucks. Podle pravidel soutěže má tým vždy tři sezony na to, aby s draftovaným hráčem podepsal profesionální kontrakt, jinak na něj ztrácí práva a v případě zájmu si ho tak může zajistit jakýkoliv jiný klub.

Pro Lukáše Jaška je tedy ročník 2017/18 poslední, během nějž si ho mohou Kosatky pojistit a vytáhnout si ho do NHL. Jašek se po skončení sezony Bílých Tygrů rozhodl zabojovat o svou šanci a podepsal zkušební amatérský kontrakt s farmářským celkem Vancouveru Utica Comets.

Premiéra? Třetí hvězda utkání!

Do AHL v noci na neděli vstoupil skutečně ve velkém stylu. Už v první třetině si připsal svůj premiérový bod, když asistoval u gólu To ale stále nebylo vše. V divoké přestřelce se Springfieldem Thunderbirds, což je farmářský celek Floridy Panthers, si připsal ještě jednu asistenci a jeho hlavní moment přišel v závěru třetí třetiny.

Comets prohrávali 4:5, ale dvě minuty a 11 sekund před koncem Jašek překonal brankáře a srovnal. Jeho tým navíc 39 sekund před koncem otočil skóre a zvítězil 6:5. Se třemi body za jeden gól a dvě asistence byl Lukáš Jašek při své premiéře v AHL zvolen třetí hvězdou utkání.

Další zápas čeká Comets až v noci ze čtvrtka na pátek, kdy změří síly s Torontem Marlies. Zapíše se Jašek znovu do statistik a přiblíží se snu o NHL?

Lukáš Jašek v euforii

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit