Bílí Tygři Liberec

Lukáš Jašek podepsal tříletý nováčkovský kontrakt ve Vancouveru!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po skončení sezony Bílých Tygrů zamířil útočník Lukáš Jašek do zámoří bojovat o smlouvu s Vancouverem Canucks. Svými skvělými výkony organizaci zaujal a vysloužil si tak tříletý nováčkovský kontrakt!

Vyřazení ve čtvrtfinále play-off ukončilo libereckým hokejistům, nikoliv však Lukáši Jaškovi. A jak se ukázalo, jeho krok se vyplatil. Do farmářské AHL vlétl ve velkém stylu, hned v prvním utkání za Utica Comets si připsal tři body za jeden gól a dvě asistence. Ale to zdaleka nebylo vše. Jašek se i v dalších zápasech prezentoval skvěle.

V šesti posledních utkáních základní části dohromady posbíral sedm bodů za tři góly a čtyři asistence. Rozhodl mimo jiné závěrerečný duel, když přesnou trefou zařídil výhru Comets v prodloužení. Jeho tým se i probojoval do play-off, které odstartuje v noci ze soboty na neděli.

Vynikající výkony samozřejmě neušly Vancouveru, který Jaška před třemi lety draftoval. Canucks se proto rozhodli podepsat s mladým útočníkem tříletý nováčkovský kontrakt. Další Jaškovy kroky tak budou podřízeny přání klubu. S nejvyšší pravděpodobností bude v dalším ročníku nastupovat především na farmě v týmu Utica Comets, odkud vede cesta do nejprestižnější soutěže světa.

Samotný podpis nováčkovské smlouvy nutně neznamená, že se Jašek v NHL v následujících letech objeví. Tímto krokem však mladík, který před sezonou 2017/18 podepsal dvouletou smlouvu s Bílými Tygry, naplnil cíl své krátké zámořské mise - přesvědčil Vancouver o svých kvalitách.

Stávající ročník dokončí Jašek na farmě. O jeho dalším směřování napoví letní tréninkové kempy, kde bude mladý forvard bojovat o místenku v NHL.

Lukáš Jašek u puku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit