Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Sice za dva body, ale pořád je to výhra

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Dlouho nerozhodná partie s Olomoucí se nakonec přesunula až do samostatných nájezdů. V nich rozhodl o výhře Tygrů precizně provedeným nájezdem Lukáš Krenželok. "Brankář trochu povyjel a nechal mi tam prostor," komentoval zkušený forvard svou trefu.

Jsou pro vás dva body ziskem, nebo litujete ztraceného bodu?
Chtěli jsme samozřejmě tři body, ale i za dva musíme být rádi. Vzhledem k vývoji utkání se také mohlo stát, že bychom neměli žádný. Stačilo, aby nějak vystřelili... Je to zkrátka výhra. Teď potřebujeme vítězit i nadále.

Jak těžce se proti takovému soupeři, jakým je Olomouc, hraje?
Není to nic příjemného. Na začátku sezony to z naší strany nebylo vůbec ono, dělali jsme chyby a dostávali jsme po nich branky. Teď už se to trošku zvedá, jsme trošku jiný mančaft, ale pořád ještě to není úplně ono. Máme spoustu šancí, ale neumíme to zužitkovat a dát nějaké góly. Klidně ať jsme pod palbou, ale ať vyhrajeme za tři body. Naopak Olomouc čekala na naši chybu - a ta přišla v přesilovce.

Postaral ses o rozhodující nájezd. Byl jsi hned přesvědčen, že budeš zkoušet kličku?
Nikdy jsem nestřílel, dělám pořád tohle! (smích) Dělal jsem to i v Litvínově, kde mi ještě stihl nechat brankář v cestě beton. Konrád si ale trošku vyjel, takže mi tam nechal prostor a šlo to zasunout. Díky bohu alespoň za dva body.

Můžete se od takto vybojovaného vítězství odrazit?
Jistě, každá výhra nám může pomoct. Sice je jen za dva body, ale pořád je to výhra. Už jsme se začínali dostávat nahoru, pak jsme zase nezvládli zápas se Zlínem a sami jsme se trochu srazili dolů. Není to jako v předchozích letech, hrajeme tak nějak kolísavě. Ale jsou tam dobré věci. Vidíme, že něco funguje a že máme na čem stavět.

Lukáš Krenželok s pukem na holi

V neděli vás čeká Mladá Boleslav. To jistě opět nebude lehký zápas...
Je to takové derby. Ale v extralize není žádný snadný soupeř. Zkrátka to bude další nepříjemný tým.

Nicméně před rokem jste právě proti nim nastartovali dlouhou sérii výher.
To ani nevím, takové statistiky moc nesleduju. Ale bylo by fajn to zopakovat, ne? (úsměv) Nemusí to ani být třináct výher, třeba alespoň deset. Ne, prostě uvidíme, jak to dopadne.

Jsou získané dva body o to důležitější, že se nadále držíte v kontaktu s příčkami zajišťujícími play-off?
Snažím se to moc nesledovat, ale jsme v klíčové fázi sezony. Začíná se to lámat, každý bod je důležitý. Jakmile vám teď někdo uteče, musíte už leda udělat nějakou dlouhou sérii, abyste se z toho dostali. Už jsem zažil nějaké nepovedené sezony a vím, že pak rozhoduje každý ztracený bod. Musíme se snažit bodovat v každém duelu.

Doma se vám na rozdíl od venkovních duelů daří. Uklidňuje vás alespoň trochu, že se o svě domácí prostředí můžete opřít?
To je těžké. Teď se to také může zlomit, může se nám začít dařit venku a budeme třeba ztrácet doma. Bodovat potřebujeme v každém zápase. Nemůžeme se jen spoléhat na domácí prostředí. Když pak venku prohráváte, jste doma o to víc pod tlakem. Nesmíme dělat chyby a pomalými krůčky můžeme jít vzhůru.

Lukáš Krenželok s kotoučem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit