Bílí Tygři Liberec

Lukáš Vantuch zůstane v tygřích službách i v sezóně 2017/2018

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Útočník Lukáš Vantuch se dohodnul na pokračování svého angažmá v Liberci až do dubna 2018. Vedení klubu v jeho případě využilo opce, která byla součástí Vantuchova dosavadního jednoletého kontraktu, a umožňovala prodloužení angažmá o další rok.

Devětadvacetiletý útočník tak letos v květnu načne už svou osmou extraligovou sezónu v libereckém dresu. V té letošní si doposud připsal 59 startů, ve kterých zaznamenal 15 kanadských bodů.

"Lukáš nám letos svou poctivou a důraznou hrou výrazně pomohl k zisku Prezidentského poháru pro vítěze základní části a také k postupu do finále play-off. Rozhodli jsme se proto k prodloužení vzájemné spolupráce, což nám umožňovala opce v jeho aktuální smlouvě.“


Lukáš Vantuch si kryje kotouč

Profil Lukáše Vantucha:

Vysoký útočník Lukáš Vantuch se narodil 20. července 1987 v Jihlavě, kde také s hokejem začínal. Jeho výkony zaujaly vedení Bílých Tygrů a tak už v dorosteneckých kategoriích nastupoval na severu Čech. Jeho výkony mu v roce 2004 vynesly nominaci na Světový pohár U18, kde skončil s týmem Česka na druhém místě. Hned na to si ho vybral Boston v draftu 6. kola jako 172 hráče světa.

Následující sezónu už strávil Vantuch za Atlantikem, kde hrál nižší soutěž WHL za tým Calgary Hithem. Po roce však přišlo další stěhování, do týmu Lethbridge Hurricanes. V celku „Hurikánů“ zažil svou nejpovedenější sezónu za oceánem, což mu vyneslo i pozvánku do reprezentačního výběru do 20 let. Na Mistrovství světa juniorů 2007 ve švédském Leksandu a Moře skončil s českým výběrem na pátém místě.

V sezóně 2007/2008 se „Ventil“ vrátil do „svého“ klubu. Za Bílé Tygry si v následujícím ročníku připsal 7. října i první start v extralize proti Litvínovu. I v následujících ročnících se Lukáš probojoval do extraligového kádru Bílých Tygrů, většinou ale vypomáhal liberecké farmě z Benátek nad Jizerou.

Jeho velké chvíle přišly v play-off 2010/2011, kde utvořil s Ondřejem a Urbanem nevyzpytatelnou čtvrtou formaci, která nenechávala soupeře spát. Lukáš tak mohl zaznamenat své vůbec první body v play-off (1+1). V prodloužení sedmého zápasu se mohl stát také libereckým hrdinou, ale svou velkou šanci spálil a Slavia pak dokonala obrat v utkání. Nečekanou náplastí se ale stala pozvánka do reprezentace od tehdejšího kouče Hadamczika.

V sezóně 2011/2012 se konečně Vantuch nastálo probojoval do základní sestavy Bílých Tygrů a odehrál všech 52 zápasů základní části. O rok později přidal dalších třicet startů. Ovšem v součtu obou sezón zaznamenal jen 19 bodů a schylovalo se tak k jeho konci pod Ještědem.

Ještě v sezóně 2012/2013 odešel na hostování do Sparty Praha, a v dalších dvou sezónách působil v týmu 2. německé ligy EV Landshut. Od začátku roku 2014 oblékal Lukáš Vantuch dres Mountfieldu Hradec Králové. Na konci loňské sezóny však už dohrával v Litvínově, kterému pomáhal v záchraně extraligové příslušnosti.

V květnu 2016 se Lukáš vrátil do Liberce a viditelně pookřál. V herním systému Bílých Tygrů si našel své místo a výrazně tvrdil muziku jako člen 3. či 4. formace.

Lukáš Vantuch právě vstřelil vítěznou branku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit