Bílí Tygři Liberec

Máme jedny z nejofenzivnějších obránců, myslí si po výhře nad Piráty Michal Bulíř

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V souboji s chomutovskými Piráty si Michal Bulíř připsal asistenci na první branku Ondřeje Vitáska a poté sám vsítili jeden gól. I díky němu slavili Severočeši vítězství a posunuli se na první místo v tabulce. „Je to hezký pocit, být na vrcholu extraligy, ale pořád je co zlepšovat,“ tvrdil po zápase nejlepší hráč utkání.

Michale, jak vlastně označit toto vítězství? Bylo to asi ubojované, protože jste se první dvě třetiny, stejně jako proti Litvínovu, nemohli prosadit?
Je to tak, jak říkáte. Dvě třetiny byly takové nějaké. Z naší strany to nebylo moc důrazné a nebyly tam ani žádné pořádné emoce. Něco tomu chybělo. Potřebovali jsme si to trochu o přestávkách vyříkat v kabině a do závěrečné periody jít do toho s tím, že to vítězství dneska urveme, což se nakonec podařilo. Musím poděkovat celému týmu za tu třetí periodu, kterou jsme nevzdali a všichni bojovali až do konce.

Určitě pomohl ten první gól v první minutě závěrečného dějství, bylo tam něco, co tam první dvě třetiny chybělo?
Myslím si, že konkrétně u toho prvního gólu rozhodla hra v předbrankovém prostoru. Podařilo se mi získat puk za bránou a nechtěl jsem nic vymýšlet. Viděl jsem, že si Vitas (Ondřej Vitásek) najíždí z druhé strany, tak jsem to tam hodil, že by mohl třeba dorážet a ono to vyšlo. Nevím, jak to tam dal, ale díky bohu za ten gól. Dostal nás do vedení a my jsme poté zápas rozhodli tou druhou brankou.

Byl jste jeden z prvních gratulantů Romana Willa, který udržel páté čisté konto v sezóně. Jaký měl on podíl na vítězství?
Už jsme to říkali několikrát. Roman je neskutečný. Ta čistá konta, výkony a zákroky které má, pomáhají celému mužstvu. Jsem rád, že nás takhle drží, a to i v těch horších chvílích, kdy se nedaří. My se na něj můžeme spolehnout a je velmi důležitým článkem týmu.

Myslíte si, že vaše výkony stojí také na dobré obraně?
Je to pravda, a to ať už se jedná o obrannou fázi nebo o tu útočnou. Myslím, že máme jedny z nejofenzivnějších obránců v celé extralize. Pomáhá to celému týmu, když víme, že máme podporu v zádech a nejdeme dopředu jen útočníci, ale je ten útok podpořený i těmi beky. Máme potom více variant na rozhodování a větší podporu, takže je to podle mě důležitý faktor naší ofenzivní činnosti.

Poprvé jste se letos vrátili jako úřadující šampioni do čela. Jaké to je zase vzhlížet na ostatní z prvního místa?
Je to hezký pocit, být na vrcholu extraligy, ale pořád je tam to bodové vyrovnání a jsou tam ještě nějaké zápasy k dobru. Určitě se na to kouká krásně, ale pořád musíme pracovat na tom, abychom plno věcí zlepšili.

Chomutov má jedny z nejlepších přesilovek v lize a vy jste měli pouze dvě vyloučení. Chystali jste se na to?
Je pravda, že jsme na to měli meetingy a různá videa, takže jsme věděli, co asi hrají a v čem jsou silní. Je dobře, že se nám podařilo ty přesilovky ubránit a nakonec odehrát zápas bez vstřeleného gólu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit