Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Stále máme na čem pracovat

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři se nevzdávají! V pondělí snížili stav série na 1:2 a konečně našli recept na defenzivu Mountfieldu. Výraznou měrou se na tom podílel Marek Kvapil, který dva góly vstřelil a na jeden přihrál. "Je to důležitá výhra. Ale nesmíme se tím uspokojit," varuje zkušený střelec.

V čem byl váš výkon odlišný od venkovních zápasů?
Nemyslím si, že by byl nějak jiný. Začátek byl opět vyrovnaný, celkově to byl nesmírně těžký zápas. Ale samozřejmě se nám hraje mnohem lépe doma, před vlastními fanoušky. Ti nás podrželi, hnali nás kupředu.

Je pro vás tedy domácí prostředí výraznou výhodou?
Je to tak, ale zase na domácí led nemůžeme moc spoléhat. Výhoda je na jejich straně, případný sedmý zápas by se hrál tam, takže minimálně jednou musíme zkrátka uspět na venkovním ledě.

Co jste si říkali po páteční druhé porážce v Hradci Králové?
Je to play-off, nemělo smysl cokoliv vzdávat. Hraje se na čtyři vítězné zápasy, teprve pak je čas sérii rozebírat. Stav 0:2 stále nic neřešil, ale to samé platí také o současné situaci. Potřebujeme tento výkon zopakovat i v úterý.

Uvědomovali jste si před zápasem, jak těžký zápas vás čeká? V případě prohry by se série ze stavu 0:3 už velmi těžko otáčela.
S tím jsme do zápasu šli. Hradec také jistě věděl, že pokud by vyhrál, určitě by se jim v úterý hrálo mnohem lépe. Byl to klíčový zápas, který jsme naštěstí zvládli. Marek Kvapil vyhlíží další branku

Vstřelil jsi dva góly, na jeden jsi nahrál. Rozhodl ses to vzít jako jeden z nejzkušenějších hráčů na sebe?
To ani ne, prostě to vyplynulo ze hry. Jindy se zase třeba trefí někdo jiný. Snažím se zkrátka pomoct týmu, jak to jen jde. Každý má svou roli, jiní zase skáčou v oslabení do střel a chytají puky do zubů.

Tvůj první gól, kterým jsi otevřel skóre, byl skutečnou parádou. Jak bys ho sám popsal?
Dostal jsem od Tomáše Filippa puk před branku, kde jsem byl úplně sám. Trošku jsem zaváhal, bál jsem se, že mi puk uteče, ale nakonec jsem to nějak zvládl. (úsměv)

Takže kličku jsi původně neplánoval?
Vůbec ne, chtěl jsem střílet. Ale viděl jsem, že mi to tam brankář vykryl, tak jsem improvizoval. Byla z toho nakonec klička do bekhendu.

Může pro vás být výkon předvedený ve 3. čtvrtfinále odrazovám můstkem do zbytku série?
Byla to důležitá výhra, ale nesmíme ji přeceňovat. Je to jen první krok ze čtyř. V úterý se zase začíná od nuly a my máme stále na čem pracovat. Nebyl to perfektní výkon, nebýt Romana vzadu, mohlo to dopadnout úplně jinak. Kvapilova klička do protipohybu Rybára

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit