Bílí Tygři Liberec

Mário Bližňák: Jsme šťastní. Jsem rád, že moje body přišly v pravou chvíli

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Plzeň - Tygři zvládli veledůležitý šestý zápas na plzeňském ledě a vybojovali postup. Ústřední postavou byl v rozhodujícím duelu Mário Bližňák, který si připsal hned tři asistence. Navíc proti svému bývalému celku, souboje tak pro něj byly pikantní. „V minulých zápasech jsem vyšel bodově naprázdno. Jsem rád, že to přišlo v pravou chvíli."

Postup rozhodně nepřišel jednoduše. Obzvlášť poslední dvě minuty byly velmi vypjaté.
Byly to velmi těžké dvě minuty, přitom jsme předtím měli na hokejce gól do prázdné branky. Kdybychom ho dali, bylo by to jasné. Trochu jsme si to ztížili, ale štěstí se nakonec přiklonilo k nám. Na konci pár vteřin před sirénou měli domácí ještě velkou šanci, Janko to výborně chytil. Jsme velmi šťastní.

V sérii přišlo několik chyb. Co z toho vzít za ponaučení?
Zápas nikdy nevyhrajete, dokud není šedesátá minuta. Plzeň ukázala, že má velmi silnou ofenzivu. Šli do nás a měli kvalitní přesilovky. Naštěstí jsme konkrétně v šestém utkání závěrečný tlak ustáli.

Martin Ševc

V posledním zápase jsi zaznamenal tři asistence a ještě na plzeňském ledě. Pro tebe asi hodně pikantní, že?
Určitě. V zápasech předtím jsem vyšel bodově naprázdno, jsem velmi rád, že to přišlo v pravou chvíli. Nějací hráči se nám zranili, naopak jiní přišli. Měli jsme kvalitní čtyři lajny a skvělého brankáře v zádech. To nás zdobí a přesně na tom musíme stavět.

Všechny nahrávky byly krásné. Jak tě napadla ta branku Radivojevičovi?
Dostal jsem kotouč na modré čáře a viděl jsem Branka, jak je rozjetý. Nechtěl jsem nic vymýšlet, byl jsem na konci střídání a chtěl jsem puk poslat na branku. Branko se výborně prodral přes hráče a pěkně zakončil.


V sérii s Plzní jsme se přesvědčili, že na soupeřích nebylo vůbec znát, že hráli o pět zápasů víc. Stále šlapali, jeli naplno. To samé musíme očekávat od Chomutova, přeci jen vyřadil druhý nejlepší tým po základní části. Bude to další velmi náročná série. Martin Ševc

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit