Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Je důležité, že jsme zvládli vstup do turnaje

Date of publication Author Dominik Jakubec

Petrohrad - Kromě trojice Tygrů v českém národním týmu má náš klub na mistrovství světa zastoupení také v reprezentaci Slovenska. Za ni naskakuje v prvním útoku Martin Bakoš, který se v neděli gólem podílel na výhře našich bývalých federálních partnerů nad Francií 5:1. "Není důležité, kdo dá góly, hlavní je výhra," usmívá se střelec, který rozhodl památné šesté finále extraligy. Jeho tým má po dvou zápasech na kontě šest bodů a solidně vykročil za postupem do čtvrtfinále.

Už v předchozím duelu proti Maďarsku jsi měl řadu šancí, teď ses konečně zapsal mezi střelce. Ulevilo se ti?
Určitě. Ne že bych cítil nějaký tlak, ale zkrátka to byl první gól, díky kterému to ze mě trochu spadlo. Nicméně kdyby to dal kdokoliv jiný a my bychom stejně vyhrálo, měl bych stejnou radost. Hlavní je, že jsme zvítězili a máme po dvou zápasech šest bodů.

Krom toho se ti podařilo skórovat v přesilové hře, které vám doteď příliš nešly. To je jistě také důležité?
Samozřejmě. Trenér nás tam dává s tím, abychom právě v přesilovkách strhli utkání na naši stranu. Jsem rád, že se nám podařilo přesilovou hru proměnit a oplatit mu tak nejlepším možným způsobem jeho důvěru.

S jakými úkoly jste do utkání vstupovali?
Hlavně jsme si řekli, abychom hráli celoplošně. Jednoduše abychom nejen čekali, ale také abychom napadali, a hlavně společně. Dostali jsme trochu smolný rychlý gól, kotouč nám tam divně propadl, ale pak jsme zapnuli ještě více a dokázali jsme vyhrát.

V ofenzivě se vám daří, ve dvou zápasech jste dali devět gólů. Čím to je?
Přitom pět z devíti branek dali obránci! Až se k nim přidáme i my, tak nevím, co to bude za čísla. (smích) Teď vážně, je jedno, kdo dává góly. Jednou se daří první pětce, pak třetí. Hlavní je, že se zatím vždy našla ta, která to vzala na sebe a dokázala rozhodnout.

Martin Bakoš sprintuje

Na úvod turnaje čekají Slovensko papírově slabší soupeři, je to pro vás výhodou, nebo nevýhodou?
Trošku jsme se toho obávali, protože právě tyto duely jsou velmi důležité, ale první dva jsme dokázali zvládnout a teď už to tolik neřešíme. Před zápasem s Německem si trochu oddechneme a opět budeme chtít zvítězit.

V následujících duelech vás čekají Německo a Bělorusko. Co musíte udělat pro to, abyste i tentokrát uspěli?
Hlavně nesmíme nic podcenit, Německo ani Bělorusko nebudou snadní soupeři. Samo to nepůjde, musíme hrát nadále poctivě a zodpovědně. Dáme do toho celých šedesát minut sto procent!

Proti Bělorusku můžete v hledišti počítat s velkou přesilou fanoušků soupeře. Může to soupeři pomoct?
I Maďaři tu měli myslím více fanoušků, než my, a vypořádali jsme se s tím. Osobně mám hlavně rád, když není na stadionu ticho. Je to možná trochu jiné, když diváci fandí hlavně soupeři, ale pořád lepší, než hrát před prázdnou halou.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit