Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Musíme to střelecké prokletí zlomit

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Jako by snad Martinu Bakošovi v utkání s Vítkovicemi nebylo souzeno dát gól. Na Patrika Bartošáka vyslal celkem deset střel, jednou trefil tyčku, do listiny střelců se ale nezapsal. "Musím před jejich brankářem smeknout," uznal po zápase slovenský forvard.

Jak se ti utkání s podobným průběhem hodnotí?
Ani nevím, co k tomu můžu vlastně říct. Systémově jsme hráli dobře, měli jsme spoustu velkých šancí. Jenže gól prostě ne a ne dát. Věřím, že to zlomíme, přece to nemůže být pokaždé.

Co hráč vlastně po podobném utkání cítí?
Je to bolestivé. Herně jsme měli navrch, ale co vše se nám nepodařilo proměnit... Pak cítíte takovou bezmoc, až nespravedlnost.

Opět se vám nepodařilo využít přesilovku pět na tři. Říká se, že když takovou šanci nevyužijete, nezasloužíte si vyhrát...
Většinou to tak je. Není to v poslední době poprvé, co se nám to stalo. Musíme smeknout klobouk před jejich brankářem, chytal jim skvěle, ale i tak zkrátka musíme podobné situace proměňovat. Stálo nás to už dost bodů.

V jednom ze samostatných úniků jsi zkusil Patrika Bartošáka překonat fintou, kdy sis prostrčil puk mezi nohama a za nimi vystřelil. Co tě k tomu vedlo?
Už jsem měl předtím tolik šancí, ale ani jednu jsem nedal. Tak jsem ho zkusil něčím překvapit. Vlastně to i vyšlo, vůbec nereagoval, ale i tak jsem trefil tyčku. K tomu už snad ani není co dodat.

Na lavičku se vrátil trenér Filip Pešán, bylo to pro vás povzbuzením?
Trenéři byli i tak celou dobu ve spojení, takže jsme to zas tak silně nepocítili. S Karlem Mlejnkem byli stále na telefonu, měli jsme i nadále detailní videopřípravu. Myslím, že to pro nás i byl impuls, na naší hře to bylo vidět, ale jako by nám nebylo souzeno dát gól.

Jak je teď možné se z této porážky oklepat?
Jednoduše musíme v dalších zápasech bezpodmínečně zabrat. Stále věřím, že se od nějakého utkání odrazíme, uděláme nějakou šňůru a sezona se ještě obrátí v dobré. Ale podobné zápasy bychom neměli ztrácet.

Dvougólový Martin Bakoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka funkční modrá

350 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit