Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Přesilovkové góly? Klíčový byl dobrý pohyb

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Dva góly dal, na dva nahrál. Martin Bakoš byl spolu s Markem Kvapilem hlavním strůjcem výhry 4:3 v prodloužení nad Litvínovem. "Mára je skvělý hráč, hodně nás posílil," pochvaluje si slovenský forvard souhru s nedávnou posilou.

Proti Litvínovu jste sice měli v úvodu převahu, tu jste ale nevyužili a po dvou třetinách jste prohrávali 1:2. Čím to je, že se vám nedaří z podobných situací vytěžit více?
Nevím, těžko se to popisuje. Hrajeme dobře odzadu, ale najednou někdo zaspí a rázem prohráváme. Vždy se najde nějaká drobnost. O to víc si cením, že jsme to dokázali otočit.

To se vám povedlo i díky třem využitým přesilovým hrám. Co vám k tomu pomohlo?
Klíčový byl dobrý pohyb. Každý z naší lajny chtěl něco předvést, nespoléhali jsme se jeden na druhého. Nebáli jsme se vzít odpovědnost na sebe. Pohybem jsme si vytvořili prostor a z toho vyplynuly pěkné góly.

Jak máte vlastně v přesilovkové formaci rozdělené role?
Žádné jasné rozdělení nemáme. Každý se na ledě snaží něco vymyslet, vytvořit si prostor. Vzájemně si pomáháme, to je celé. Není to tak, že by jeden měl za úkol přihrávat, druhý clonit a třetí střílet.

Spolupráce s Markem Kvapilem přinesla celkem osm kanadských bodů. Evidentně vám to spolu klape, souhlasíš?
Jednoznačně. Je to zkušený hráč, navíc velmi produktivní. Takovou posilu jsme potřebovali. Nejen, že je individuálně nesmírně kvalitní, ale také je týmovým hráčem. Okamžitě zapadl a hodně nám pomáhá.

V popředí Martin Bakoš

Co je klíčem k vaší produktivitě?
Tentokrát to bylo opravdu hlavně o dobrém pohybu. Dělali jsme si prostor. Už v předchozích zápasech tam byly nějaké náznaky, ale proti Litvínovu nám to tam zkrátka padalo. Ale nebylo to jen o nás dvou, šlapala nám celá lajna.

Stále se i přes dvě výhry v řadě držíte až na desáté příčce. Co je možné udělat pro to, abyste začali opět stoupat výš?
Hlavně musíme pracovat na tom, abychom hráli celých šedesát minut. Zase jsme mohli klidně mít tři body, nebýt zbytečného inkasovaného gólu v závěru. Ale výhra je výhra. Doufám, že na to navážeme i v úterý proti Zürichu.

Bude příprava na Ligu mistrů vypadat jinak, než v rámci extraligy?
Určitě se na ně připravíme důkladně, jako na každého soupeře. Podíváme se na video, budeme mít kompletní instrukce, jak hrají. Chceme doma uhrát co nejlepší výsledek, abychom u nich měli šanci postoupit.

Martin Bakoš žongluje s pukem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit