Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc: Konec těsně pod vrcholem bolí

Date of publication Author Dominik Jakubec

Växjö – Naděje Bílých Tygrů na postup do finále Ligy mistrů trvala ve Švédsku pouze několik minut. Poté domácí Växjö třikrát udeřilo a vedení již nepustilo. „Bohužel musíme uznat, že byl soupeř zkrátka lepší,“ přiznává Martin Ševc.

Kdy se zápas lámal?
Myslím, že bylo po první třetině rozhodnuto. Soupeři jsme darovali lacinou přesilovku, k tomu jsme přidali dvě hrubé chyby... A když pak s takhle silným soupeřem, jako je Växjö, prohráváte po chvíli 0:3, těžko se to otáčí.

Přesto se vám posléze podařilo hru vyrovnat.
Ve druhé třetině jsme nějaké šance měli, ale je třeba si přiznat, že Växjö taky. Nakonec skončila 1:1, takže jsme do třetího dějství šli s tím, že to zkusíme vabank. Bohužel, už jsme pouze inkasovali.

Ovlivnila vás mladá sestava, v níž chybělo několik opor?
Na to se nebudeme vymlouvat. Byl tu zkrátka takový tým, hlavně však musíme sportovně přiznat, že jsme narazili na silnějšího soupeře.

Jak hořké je pro tebe vyřazení? Před sezonou by přeci jen postup do semifinále každý považoval za velký úspěch.
Je to tak, ale když už dojdete do semifinále, nechcete tam končit. Zbýval jediný krok, abychom se dostali do finále, moc jsme si ho chtěli zahrát. Bohužel, soupeř si svým výkonem postup zasloužil. Musíme jim pogratulovat.

Martin Ševc

Co vám letošní ročník Ligy mistrů dal?
Myslím si, že to především pro spoustu našich mladých kluků bylo velmi poučné. Odvedli jsme tam spoustu dobré práce, porazili jsme několik nesmírně silných soupeřů. Třeba porážka Frölundy byl obrovský úspěch. Davos jsme dokonce nechali už ve skupině. Bohužel, celé to skončilo těsně pod vrcholem.

Soutěž sis zahrál už počtvrté. Vyvíjí se podle tebe?
Určitě. Je to vidět i na návštěvnosti, třeba ve Švédsku na začátku lidé skoro nechodili. No a teď byla hala z většiny zaplněná. Je to pro soutěž jen dobře, věřím, že se může ještě hodně posunout.

Poznamenal váš postup do semifinále také vaše výkony v extralize? Přeci jen vás čekala spousta cestování a utkání v době, kdy zbytek týmů měl volno.
To není žádná omluva. Kdybychom ji nechtěli hrát, tak ji nehrajeme. Je to nesmírně prestižní soutěž. Cestování na zápasy do zahraničí podle mě žádný problém nebyl, měli jsme zajištěný skvělý komfort. Bohužel jsme v Lize mistrů kolikrát předváděli mnohem lepší výkony, než v extralize, a neuměli jsme si to přenést do domácí soutěže. To je náš hlavní problém.

Liberecký kapitán soupeře nešetří

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit