Bílí Tygři Liberec

Medailový sen se rozplynul, dvacítka nestačila na USA

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká reprezentace do 20 let svedla v noci na sobotu na mistrovství světa souboj s Amerikou. V zápase o třetí místo sice měla v první třetině řadu šancí, po kolapsu na přelomu první a druhé dvacetiminutovky se však musí smířit s "bramborovou" medailí.

Utkání přitom Češi nerozehráli špatně. Po úvodním americkém tlaku srovnali hru, domácí tým dokonce před inkasováním po jedné z akcí zachránila tyč. Klíčový moment přišel v závěru první třetiny, kdy si měli Pešánovi svěřenci poprvé zahrát přesilovku.

S blížícím se koncem periody chtěl Martin Kaut založit poslední útočnou akci, nicméně namísto toho kotouč ztratil a Frederic v samostatném úniku trefou do šatny otevřel zkóre. A to nebylo vše, hned po změne stran stále ještě při stejné přesilové hře ztratil Nečas puk za brankou a po Andersonově přihrávce skóroval druhý gól Poehling.

Dva zásahy při vlastní přesilové hře dvacítku evidentně srazily, naopak americký válec se rozjel a rázem nešlo domácí reprezentanty zastavit. Branky v české síti přibývaly, ve třetí třetině už pouze Kaut, Pavlík a Kurovský kontrovali na konečných 3:9.

Tým trenéra Pešána se tak do Čech vrací bez medaile. "Teď jsem samozřejmě zklamaný, protože jsme v obou posledních zápasech nechtěli působit takhle odevzdaným dojmem. Ale s odstupem času, když si to zhodnotíme ve smyslu, že jsme postoupili do čtyřky na takhle kvalitním turnaji, tak asi budu spokojený," hodnotil bezprostředně po zápase liberecký kouč.

I přes závěrečné porážky v bojích o medaili je postup do semifinále za dlouhých 13 let nejlepším výsledkem reprezentace do 20 let.

Marek Zachar U20 versus Švýcarsko příprava 2017

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit