Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Věřil jsem, že nám pozdní branka může pomoct

Date of publication Author Martin Kadlec

Ostrava/Liberec - Tygři na Vítkovice nestačili a v Lize mistrů končí. Jedinou branku zaznamenal Michal Bulíř, který třiadevadesát vteřin před závěrečnou sirénou vybojoval pro šelmy prodloužení. Nicméně během toho rozhodl v prospěch domácích Tybor a posunul do čtvrtfinále celek z Moravskoslezského kraje.

Stará bolest, neproměňování šancí, nesmírně ovlivňuje výsledky zápasů, vnímáš to podobně?
Bohužel je to tak. Vytvořili jsme šance, sám jsem měl hned několik střel. Nespadlo to tam, přitom jejich gólman hodně kotoučů vyrážel. Jenže jsme se nedostali ani k dorážkám, i přesto však šance na to vstřelit branku byly. Je obrovská škoda, že jsme je nevyužili. Jednogólový náskok se nám nakonec nepodařilo udržet.

Měli jste v hlavách, že v průběhu zápasu stačilo vstřelit jednu branku a byli byste zpět ve hře?
Každý to věděl, ale nesoustředili jsme se na to. V hokeji je vedení 1:0 ošidné, hlídat tento výsledek se nedá. Chtěli jsme se soustředit hlavně na nás a hrát aktivně, tak jako hrajeme vždy. Bohužel jsme nevstřelili góly.

Nakonec se podařilo skórovat až v power-play. Zdálo by se, že by to mohl být dobrý odrazový můstek do prodloužení.
Věřil jsem, že nám branka může pomoct. Stalo se to, co se stalo. Po mojí chybě jsme v nastaveném čase inkasovali. Nedá se nic dělat, musíme jet dál.

Když budu počítat i druhou branku, všechny góly padly z úniků nebo minimálně situací s osamoceným hráčem před brankářem. Daly se tyto šance nějak hlídat? Vítkovice na ně hrály.
Věděli jsme, že takto hrají. Už při zápase v Liberci si rychlými přihrávkami a přechody přes střední pásmo vytvořili hodně úniků. Nepovedlo se nám je však uhlídat a dát si na to pozor, proto jsme dostali branky. Hned několikrát jsme nezahráli tak, jak bychom si přáli. Vítkovice situace využily.

Vladimír Svačina v šanci

Hrál jsi třetí zápas ve čtyřech dnech, cítil jsi již ke konci zápasu únavu?
Možná už ke konci zápasu síly docházely, ale celkově jsem se cítil výborně. Možná to bylo způsobeno právě tím, že jsem zůstal v zápasovém rytmu.

Kdybys mohl porovnat účast v Lize mistrů během minulé a aktuální sezóny, jak je hodnotíš?
Tentokrát byl postup ještě o trochu blíž. Mohli jsme být první český tým, který by se dostal do čtvrtfinále, ale nepovedlo se nám to. Je škoda, že se to o nás nebude říkat, byl by to hezký úspěch.

Můžeme ve vyřazení hledat i nějaká pozitiva? Nyní se můžete plně soustředit na extraligu.
Další zápas hrajeme v pátek, to je důležité. Zůstaneme na Moravě a budeme mít dost času na regeneraci. Zápas proti Vítkovicím nám může pomoci i v extralize, to je zřejmé. Nyní se musíme maximálně soustředit a připravit na Třinec.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit