Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř o repríze finále: Spartě jsme se vyrovnali, bylo to o jednom gólu

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři v prvním setkání se Spartou od památného šestého duelu jarní finálové série výsledkově neuspěli a Pražanům se podařila drobná odveta. Centr první liberecké formace Michal Bulíř však burcuje: „Musíme táhnout za jeden provaz a bude to dobré.“

Proti Spartě jste neproměnili své příležitosti a těsně jste prohráli 2:3. Je právě produktivita kamenem úrazu?
Víme, že jsme v přípravě góly zrovna nedávali. Na druhou stranu ve Varech jsme si dokázali, že branky střílet umíme. Dneska nám to prostě nevyšlo. Musíme se na to i na další věci zaměřit.

Uvědomil sis, že se hrála repríza loňského finále?
Je jasné, že jsme na to trochu mysleli a že jsme se připravovali na něco podobného jako ve finále. Spartě se povedla taková odveta za minulou sezónu, ale samozřejmě jsme se na tenhle fakt nijak nezaměřovali.

Lašák maska 1

Byla to podobná Sparta jako letos na jaře?
Oni hrají všeobecně kvalitní útočný hokej. Nejsou zalezlí, ničeho se nebojí a dobře bruslí. Myslím si ale, že jsme se jim vyrovnali. Bylo to o jednom gólu a ten dali oni.

Není přece jenom znát ta hráčská obměna?
Odešli kvalitní hráči, kteří v loňské sezóně posbírali spoustu bodů. Nicméně je nahradili jiní skvělí hokejisté. Je jedno, kdo v kabině sedí. Musíme táhnout za jeden provaz a hrát jako tým.

Liberecká hra bude stát hodně na tobě. Už si pomalu zvykáš?
Samozřejmě to není vyloženě jen o mně. Máme výborný tým, každý dokáže dát gól nebo rozhodnout zápas. Vím, že nějaká tíha zodpovědnosti tam bude. Jsem první centr a pokusím se šanci, kterou mi Filip dal, využít. Budu rád, když svým příspěvkem pomůžu.

Lašák maska 1

Asi se nedá počítat s posunováním rekordů jako vloni...
I kdyby tu zůstal stejný tým, rekordy by se nám překonávaly těžce. To se nedá jen tak zopakovat. Tahle sezóna už je bohužel za námi a teď je čas soustředit se na novou.

Jak se poperete s mistrovskou kocovinou?
Na to vůbec nekoukáme. Měli jsme sice kratší přípravu, ale to nás podle mě nepoznamenalo. I když netrvala tak dlouho, byla kvalitní. Máme skvělého kondičního trenéra, který se postaral o to, abychom nabrali síly. To co se vloni přihodilo Litvínovu, nechceme opakovat. Máme tým na to hrát o přední příčky.

Lašák maska 1

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit