Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř o zápasu se Spartou: Chyběl větší hlad po koncovce

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V nedělním odpoledním utkání nestačili Bílí Tygři na pražskou Spartu, které podlehli 1:3. Jedním z rozhodujících momentů byla i nevyužitá dvojnásobná přesilovka. V ní sice mohl skórovat Michal Bulíř, jenže mu v rozhodující okamžik praskla hokejka. „Podle mě, kdybych se trefil, tak z toho mohla být branka. Ale naneštěstí mě zklamala hokejka,“ smutnil po utkání.

Michale, proti Spartě to nevyšlo, co chybělo?
Asi chyběl větší hlad po koncovce a trochu více střel. Potřebovali jsme si vytvořit šance v útočné třetině a více se držet na puku, což byl náš největší problém.

Co toto utkání rozhodlo?
To asi teď přímo neřeknu. Ten zápas se vyvíjel, jak se vyvíjel. Bohužel jsem se nedostali do zakončení a neproměnili jsme vůbec žádné šance.

Čím si myslíš, že to je? Proč ty šance moc využívány nebyly.
Jak jsem řekl. Chyběl hlad a agresivita do koncovky. My musíme za každou cenu chtít dát gól. Několikrát nám nevyšlo to co jsme chtěli hrát. Na druhou stranu si myslím, že každý bojoval a do poslední chvíle jsme se snažili to odmakat. Bohužel to ale dopadlo tak, jak to dopadlo.

Nevydařila se ani ta zkrácená přesilovka pět na tři ve druhé třetině. Čím to, že ty kotouče tak odskakovaly a že jste se nedostali ani k nějakému většímu ohrožení Pöpperleho?
Tak to vůbec nevím. Bohužel to nelepilo jak jsme chtěli. Já jsem pak měl šanci v té přesilovce, kdy mi Sváča (Vladimír Svačina) dával křížnou přihrávku a bohužel jsem zlomil hokejku. Podle mě, kdybych se trefil, tak tam gólman nebyl a mohla z toho být branka. Ale naneštěstí mě zklamala hokejka.

Co si v této situaci hráč může říct, když mu ve vyložené šanci nevydrží hokejka?
Nejradši bych vzal druhou hokejkou a roztřískal jí. Cítíte nějakou šanci na gól a stane se tohle. Asi žádný hráč by z toho nebyl v klidu.

Poslední tři zápasy jste zůstali bez bodu. Proč se ta série takto vyvíjí, jak jí zlomit? Asi vám reprezentační pauza přijde vhod.
Zlomit se to dá jedině tvrdou prací, pořád makat a jít tomu naproti. Ničím jiným tomu asi nepomůžeme. Musíme hrát hokej a systém, který chceme. Teď je hlavní si odpočinout, doléčit zranění, únavu a po reprezentační pauze se vrátit tak, jak jsme hráli utkání před tím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit