Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř vítězem Zlaté helmy za únor!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Na závěr základní části Tipsport extraligy se Tygři dočkali dalšího individuálního ocenění. Michal Bulíř získal za svou parádní akci v Litvínově nejvíce hlasů v anketě Zlatá helma SENCOR a stal se tak vítězem za měsíc únor.

V utkání s Litvínovem se Tygrům dlouho nedařilo prosadit. Brankář Petrásek byl neoblomný a čas se rychle chýlil ke konci. Bílí Tygři přitom mohli v 51. kole konečně proměnit mečbol, který by jim zajistil Prezidentský pohár. Ještě krátce před koncem však prohrávali 0:1.

Pak však vzal zodpovědnost na sebe útočník Michal Bulíř. Ještě ve vlastním pásmu objel jednoho protihráče, nabral rychlost, prosmýkl se kolem dalšího a zjevil se až v útočné třetině. Zde už se chvilku zdálo, že je akce u konce, kotouč totiž Bulířovi odskočil od hokejky. I tím však nakonec zmátl soupeře, dostal prostor ke střele a svůj projektil nasměroval do rohu branky.

Jak se ukázalo, jeho trefa byla klíčová. Michal Bulíř poslal utkání do prodloužení a zajistil Bílým Tygrům bod, který zajistil klubu čtvrtý triumf v základní části. Celá akce navíc byla hokejovými fanoušky zvolena jako nejpohlednější akce měsíce února.

Je to již druhý měsíc v řadě, kdy putuje Zlatá helma SENCOR pod Ještěd. V lednu jste nejhezčí akcí zvolili zákrok Jána Lašáka, který zastavil parádně načasovaným vypíchnutím akci dva na nikoho v zápase na ledě Komety Brno.

Lašákova i Bulířova akce se tak představí ve finále Zlaté helmy, které proběhne během play-off. Spolu s nimi v šestici najdeme také zákrok Jakuba Škarka ze Sparty, fintu Petra Holíka ze Zlína, sólo vítkovického Petra Holíka a akce plzeňského Indiána Miroslava Indráka. Triumfuje jeden z Tygrů také ve finále?

Akci Michala Bulíře si můžete připomenout i s jeho únorovými konkurenty v následujícím videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit