Bílí Tygři Liberec

Michal Plutnar: Neskutečná atmosféra, super pocity! Pauza před finále nám prospěje

Date of publication Author Martina Válková

Liberec/Mladá Boleslav – Nešťastně figuroval u prvního gólu soupeře, pak svůj prohřešek ale odčinil asistencí. V závěru se tak Michal Plutnar spolu se svými spoluhráči mohl radovat z postupu do finále, který Tygři zrežírovali neskutečným způsobem. "Úleva tam určitě trošičku byla. Jsem rád, že mi trenéři věřili a ještě mě tam po té chybě poslali," komentoval své lehké zaváhání po vítězném utkání proti Mladé Boleslavi, které Liberec jako první tým poslalo do boje o titul.

Finále je realitou. Je tohle pro tebe osobně zatím ten nejcennější pocit v kariéře?
Bylo to blízko, ale myslím, že tohle byl vůbec nejlepší pocit. O to víc, že to byla série s naším největším rivalem – Mladou Boleslaví. Vyřadit ji v nejkratším možném termínu a ještě k tomu 4:0 na zápasy? Neskutečná atmosféra, super pocity.

Bylo po herní a psychické stránce čtvrté utkání tím nejtěžším?
Samozřejmě je vždy nejtěžší udělat ten poslední krok, ale my jsme si říkali, že musíme hrát, jako hrajeme. Musíme hrát náš systém. A když to budeme plnit, tak je musíme pomalými krůčky porazit.

Přesto soupeř v tomto utkání otevřel skóre. Ty jsi u toho prvního gólu Mladé Boleslavi nešťastně figuroval. Co se tam stalo?
Vylítl puk od mantinelu na střed a já jsem ho chtěl vrátit zpátky. Puk mi ale přeskočil hokejku. Zastavil jsem ho ještě Pacovskému do jízdy a v tu chvíli to už bylo buď, anebo. Ale jsem rád, že mi kluci pomohli. Pak jsme to otočili a dotáhli do vítězného konce.

Pak jsi ale asistoval u druhého gólu, který vás poslal do vedení. Pocítil jsi tak trochu úlevu, že jsi svůj prohřešek odčinil?
Úleva tam určitě trošičku byla, ale jsem rád, že mi trenéři věřili a ještě mě tam po té chybě poslali. Jsem taky šťastný, že jsem tam u toho druhého gólu figuroval. Ale hráli jsme výborně jako tým a bylo jedno, kdo na ten gól nahraje. Byl to parádní týmový výkon.

Kdyby vám před sérií někdo řekl, že vyřadíte Boleslav v nejkratším možném termínu, věřili byste tomu?
V semifinále play-off by toto asi nikdo nečekal, ale znovu říkám, máme letos silné mužstvo. Říkali jsme si, že musíme dělat malé jednoduché věci a od toho se odpíchnout, šli jsme zápas od zápasu. Dopadlo to nejlépe jak mohlo.

Chomutov i Boleslav jste vyřadili 4:0. Výsledkově to skoro vypadá, jako byste hráli jinou ligu.
Neřekl bych. Ono to tak sice vypadá, že jsme dvakrát porazili soupeře 4:0. Každý zápas byl ale ohromně těžký. Nikdy to nebylo od začátku rozhodnuté a vždycky to bylo těžké a vyrovnané. My většinou udeřili ve třetích třetinách a pohlídali si to vedení a dotáhli zápasy do vítězného konce.

Mluvíme tu zatím o samých pozitivních věcech. Přesto, vyplulo v této sérii na povrch něco negativního, něco, na čem byste ještě před finále mohli zapracovat?
Myslím si, že ne. Jsme ohromně silný tým, fungujeme jako jeden člověk a musíme v tom pokračovat. Kopat jeden za druhého. Myslím si, že když budeme dělat věci na 150 %, tak uspějeme.

Byla vyhecovanost v této sérii o něco větší v porovnání se sérií s Chomutovem? Přece jen hráli jste derby se svým největším rivalem...
Myslím, že jen ta fanouškovská. My se na každého soupeře připravujeme stejně, ať je to, kdo je to. V kabině je to pořád stejné. Každý si dělá, co potřebuje, a nějaké to nabuzování tam proběhne. Ale že by to vyloženě bylo tak, že s Chomutov to bylo míň a s Mladou Boleslaví víc? To vůbec.

Ve čtvrtfinále i semifinále jste zvítězili 4:0 na zápasy, to je úžasné. Neslavil by se vám postup ale přece jen lépe doma před vlastním publikem?
Myslím, že to je úplně jedno. Hlavní je, že jsme ve finále. Ono je někdy lepší ukončit to v nejkratší možné době, protože pak můžeme dát tomu protějšímu týmu nějaký nádech a může se chytit. To je vždycky nevyzpytatelné. Jsme ohromě rádi, že se nám to povedlo v nejkratší možné době.

Před finále vás čeká devět dní dlouhá pauza, to asi není úplně optimální.
Naopak si myslím, že je to určitě lepší. Máme pár hráčů, kteří mají lehké zdravotní problémy. Takhle to můžou doléčit a budeme na finále ve 100% kondici a všichni budou zdraví. O to nám hlavně jde. Ta pauza nám prospěje.

Jakého soupeře byste ve finále dostali raději? Spartu nebo Plzeň?
Je nám to úplně jedno. Poslední zápas sezóny chceme vyhrát a je jedno proti komu.

Budeš sledovat, jak se druhá semifinálová série vyvine?
Většinou to sleduji, ale oni hrají hned následující den, tak to ještě nevím. Člověk si taky musí odpočinout. Ale výsledek si určitě ujít nenechám.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit