Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič: Čeká nás tvrdá odveta. Je škoda, že jsme branku nevstřelili dříve

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Jediným střelcem se v prvním utkání osmifinále Ligy mistrů stal Milan Bartovič. Ten se prosadil necelé čtyři minuty před závěrečnou sirénou. „Po celý zápas jsem se cítil dobře. Jsem rád, že se mi podařilo skórovat, ale na konci jsem nám mohl vystřelit ještě větší náskok," ohlíží se za duelem rychlonohý útočník.

Jak bys popsal zápas?
K vidění bylo velké množství šancí na obou stranách, Vítkovice dobře bránily, snažily se hrát na brejky. I přesto si myslím, že jsme se přes jejich zarputilou obranu dostávali do šancí často. Je škoda, že jsme první branku nevstřelili dříve, utkání by se asi vyvíjelo jinak. Jsme ale rádi za každé vítězství, čeká nás však tvrdá odveta. Určitě chceme postoupit.

„Jsme rádi za každé vítězství! Kdyby ale padla první branka dřív, hra by se více otevřela"

Nakonec jste výhru urvali až v samotném závěru, mohlo to však být klidně i 2:0, šancí na to bylo před třetí třetinou dost.
Nebylo to jen o poslední třetině i během první a druhé části jsme jich měli dost. Kdyby padl gól dřív, možná by se hra otevřela, nestalo se tak. Výhru 1:0 samozřejmě bereme.

Celý zápas jsi střílel a střílel, nakonec se ti přeci jen povedlo gól vsítit, ulevilo se ti trochu?
Cítil jsem se docela dobře, jsem rád, že se mi podařilo skórovat. Mohl jsem poté přidat ještě jeden gól, když mi Stráňa (Jan Stránský) přihrál při přečíslení 2 na 1. Jeli bychom do Vítkovic s větším náskokem.

Milan Bartovič

S Vítkovicemi jste se nedávno setkali i v rámci extraligy, změnilo se něco na jejich hře?
Neřekl bych, hrají zarputilý hokej, mají plno silných a vysokých beků, proti kterým se těžce prosazuje. Sehrávají dobře i oslabení, přesilovky nám tentokrát příliš nevycházely. Každopádně jejich tvář a herní projev zůstal stejný.

Teď následuje reprezentační přestávka, další soutěžní zápas vás čeká až v úterý 8. listopadu, jak bude vrátit se do tempa?
Obě dvě mužstva budou mít stejnou situaci, protože je čeká týdenní pauza. Musíme hrát trpělivě a disciplinovaně, což si myslím, že nám tentokrát v některých fázích hry nevycházelo. Nicméně je to věc, která nás zdobila v posledních pěti zápasech extraligy. Tím bychom se měli řídit i v odvětě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit