Bílí Tygři Liberec

Milan Bartovič: Za týden chceme ve Švédsku dotáhnout postup

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V extralize se sice Milanu Bartovičovi nedařilo skórovat, proti Färjestadu však rozvlnil síť hned dvakrát a má tak velký podíl na domácí výhře 4:1. Jaký byl podle něj recept na švédského soupeře? "Hlavně jsme rychle otáčeli hru," vysvětloval rychlonohý útočník.

Prosadil ses hned dvakrát, to asi hráči vždy zvedne sebevědomí?
Pokaždé to potěší a také to hráče trochu zvedne. Díky tomu jsem se pak celý zápas cítil fantasticky. Situace řešíte najednou úplně jinak, než když se vám nedaří. Asi bychom měli více bodů, kdyby se mi dařilo některé ze šancí v extralize proměnit. Ale pořád je to jen začátek sezony.

Dvakrát jsi ujížděl sám na brankáře a byly z toho parádní góly. Jak těžké je v takových situacích udržet chladnou hlavu?
Jak jsem říkal, když pak jste psychicky nahoře, nemusíte nic vymýšlet. Ale to samé zkouším i na tréninku. Prostě střílím, střílím a střílím. Věřím, že se mi to teď třeba povedlo zlomit a už mi to tam bude padat i dál.

Úvod sezony ti příliš nevyšel, nedařilo se ti skórovat. Jak náročné to pro útočníka je se s něčím podobným vyrovnávat?
Mám už něco za sebou a vím, že se sezona nedá hodnotit hned na začátku. Přišel jsem sem po čtyřech letech, takže si musím zase trochu zvyknout na jiný styl hokeje. Pracuji na tom každý den a jsem moc rád, že jsem se konečně prosadil.

Dařilo se navíc celému týmu, vyhráli jste o tři branky. Překvapil vás soupeř něčím?
Věděli jsme, že jde o velmi kvalitní tým, který skvěle bruslí. To se koneckonců taky potvrdilo. Sice jsme vyhráli 4:1, ale ještě není nic rozhodnuté, stále jedeme také k nim. Víme, že také tam to bude těžký zápas. Rozhodně budeme bojovat a chceme postoupit!

Bartovič si na rozbruslení dává do těla

Co rozhodlo ve váš prospěch?
Myslím si, že jsme byli velmi silní na puku. Velmi nám pomáhali beci, rychle jsme otáčeli puky a nenechávali jsme je nás točit. Právě to jinak bývá silná stránka švédských týmů.

Zmínil jsi, že si musíš zvykat na český hokej. Čím je podle tebe jiný?
Liberec je mistr a každý se na nás chce vytáhnout. Zápasy jsou pak trochu jiné. V Česku se navíc brání hodně osobně. Není tu tolik prostoru, nehraje se nahoru dolů, jako jinde, ale poctivě se brání střední pásmo. Je pak náročné se prosazovat. Ale možná to tak vidím jen já a jde jen o takovou adaptaci.

Pomohlo vám právě to, že Färjestad hrál odlišným stylem, než české týmy?
Nemyslím si, že by nám to vyloženě svým stylem usnadnili, ale zkrátka jsme předvedli velmi dobrý výkon. Vyhráli jsme myslím zaslouženě.

Milan Bartovič pálí

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit