Bílí Tygři Liberec

Minulou sezónu neztratili Tygři s Pardubicemi jedinný bod. Budou i tentokrát úspěšní?

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Po nepovedené repríze finále s pražskou Spartou si budou chtít Tygři ve čtvrtém kole extraligy zpravit chuť. Pokusí se o to na pardubickém ledě. Minulý ročník porazili Severočeši Dynamo hned čtyřikrát a neztratili přitom ani bod. Utkání začíná v pátek od 18:00.

Pět zámořských hráčů i šest gólmanů za pět let

Pardubice chtějí napravit nezdar z loňské sezóny, kdy nepostoupily do play off, a tak její soupiskou prolétl přes léto doslova průvan. Tým po minulém ročníku opustilo během pauzy celkem dvanáct hráčů. Proto také vedení Dynama podepsalo řadu posil, včetně Michala Bárty, Martina Rýgla a Tomáše Klimenty, kteří kdysi působili v Liberci. Z Mladé Boleslavi se také vrátil brankář Martin Růžička, jenž na východě Čech oslavil dva mistrovské tituly. Nejvýraznější posilou je nejspíše mistr světa z roku 2010 Petr Hubáček, který do české nejvyšší soutěže příšel z finského JYP Jyväskylä.

Vraťme se ještě na chvíli k brankářům. Těch se totiž v bráně Východočechů vystřídalo za posledních pět sezón sedm! Konkrétně Martin Růžička, Dušan Salfický, Karel Vejmelka, Julius Hudáček, Robert Kristan, Tomáš Halász, Miroslav Kopřiva a Brandon Maxwell. První a poslední jmenovaní utvoří brankářskou dvojici pro tento ročník.

Dynamo má také velmi početné zastoupení cizích hráčů. Vyjma Čechů a Slováků působí v týmu čtyři Kanaďané, po jednom jsou zastoupené národnosti USA, Ruska a Slovinska, přičemž jen jednomu z nich bylo více jak 30. Celkový věkový průměr mužstva činí pouhých 26 let.

Čtyři výhry Tygrů a extraligový rekord

V mistrovské sezóně byly Pardubice Tygrům jedním z nejpříjemnějších soupeřů. Severočeši s hráči z města perníků neztratili jediný bod. V prvním souboji navíc vytvořili rekord extraligy v počtu střel na bránu. Na Maxwella tenkrát svěřenci Filipa Pešána vypálil celkem dvaašedesátkrát. Zápas nakonec vyhráli těsně 2:1.

Minulý ročník se Pardubice poprvé od roku 2008 neprobojovaly do vyřazovacích bojů a ani letošní sezónu nezačaly nejlépe. V Lize mistrů, které se jako majitel licence A mohly zúčastnit, i přes velkou snahu a bojovnost nedokázaly postoupit do play off. Po třech odehraných kolech Extraligy mají na svém kontě 0 bodů a společně s Plzní a Karlovými Vary okupují poslední místo tabulky. Podaří se Tygrům porazit Dynamo i tentokrát? Na to si budeme muset počkat. Úvodní buly padne v pardubické Tipsport aréně zítra v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů:56
Bilance: 20 – 9 – 1 – 2 – 24
Skóre:156:159

Obě vítězná utkání minulé sezóny na domácím ledě si můžete připomenout v následujících videích:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit