Bílí Tygři Liberec

Myslím, že to byl skvělý zápas, usmíval se po zdolání Hradce Roman Will

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Krásné hokejové utkání bylo v páteční podvečer k vidění v Home Credit Areně. Při přestřelce s Hradcem sáhl trenér Filip Pešán k zajímavé rošádě na brankářském postu, když do třetí třetiny poslal mezi tyče Romana Willa. "Myslím si, že trenér prostě udělal to, co v tu chvíli cítil", nastínil strážce tygří svatyně, který při nájezdech opět přenechal místo Jaroslavu Janusovi a z židle náhradníka se nakonec mohl radovat ze dvou bodů.

Jak je těžké naskočit do zápasu, když nastupuješ až do třetí třetiny za stavu kdy vedete?
Vždycky je to těžké, ale musím zase pochválit kluky, kteří mi tam výborně pomohli. Takhle to někdy je, gólman prostě musí být připravený a jsem rád, že jsme získali dva body.

Můžeš nějak prozradit, proč jsi šel do branky?
Nevím, ale myslím si, že Filip Pešán prostě udělal, co zrovna v tu chvíli cítil. Proto si myslím, že je takový trenér, jaký je. Dokáže vychytat tu správnou chvíli a udělat rozhodnutí, které soupeře třeba zaskočí.

Každopádně asi souhlasíš, že je to relativně riskantní krok...
Kdo neriskuje, nic nezíská (úsměv).

Odchytal jsi třetí třetinu a prodloužení a před nájezdy ti řekli, že jdeš zase sedět. Jaké to je pro brankáře?
Mně to bylo jedno... Jsem rád, že jsme ten bod navíc uhráli a Jaro nájezdy výborně zvládl. Pro Hradec to opět možná byl moment překvapení a vyplatilo se to. Marek Kvapil na střídačce

Jak cenné vítězství to v dané situaci je? Porazili jste druhý tým tabulky, na druhou stranu jste dvakrát vedli o tři góly...
Jsme rádi za každou výhru. My v naší situaci prostě musíme sbírat bod po bodu a dneska jsou z toho dva, za což jsme rádi. Myslím, že to byl skvělý zápas.

Nedá se nezeptat na jednu situaci... Sice se stala Jaro Janusovi, ale byla to znovu podobná situace jako ve Vítkovicích.
Na to nebudu odpovídat. Chtěl bych, ale bohužel.

Filip Pešán nedávno říkal, že dostáváte takové srandovní góly. Dnes dvě branky rovněž nebyly úplně standardní. Jak se na to gólman může připravit?
Pro gólmany obecně je důležité soustředit se na každou střelu. Někdy je taková fáze sezóny, kdy se toto prostě děje. Myslím si, že se na to člověk může připravovat sebevíc, ale v té chvíli už s tím nic neudělá. Je to nepříjemné, ale to se v hokeji někdy stává. Jsou takové vlny nahoru a dolů a nemělo by se nad tím moc přemýšlet. Marek Kvapil na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit