Bílí Tygři Liberec

Napraví Liberečtí zaváhání s Litvínovem? Do cesty se jim postaví Berani ze Zlína

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři budou chtít odčinit porážku na ledě Litvínova, kde nevstřelili jedinou branku. Do města pod Ještědem zavítají zlínští Berani, kteří minulý ročník na Liberec nevyzráli ani jednou. Napraví svěřenci trenéra Filipa Pešána nedělní zaváhání? To se dozvíme v úterý od 18:00!

Jedna výhra, jedna prohra

První kolo letošního ročníku extraligy zvládli Liberečtí na jedničku, když si na domácím ledě připsali vítězství nad hradeckým Mountfieldem. Tygři svého soupeře v prvních dvou třetinách v podstatě k ničemu nepustili a v závěrečném dějství je podržel brankář Roman Will, jenž za svá záda nepustil jedinou střelu a výrazně se tak podílel na vítězství našeho mužstva 3:0.

Ve druhém utkání si Severočeši připsali nelichotivých osmadvacet trestných minut a na svou nedisciplinovanost proti Litvínovu doplatili. Verva vsítila dvě přesilovkové branky a zaslouženě duel ovládla. I přes mnohá vyloučení se Liberečtí dostali do slibných šancí, jenže výborně chytajícího Petráska nepřekonali. O to víc budou ovšem Tygři na domácí půdě hladoví a své zaváhání ze druhého kola budou chtít proti Zlínu odčinit.

Snaha o restart

Zlínu se minulý ročník nepovedl úplně podle představ, když nepostoupil ani do předkola play-off a kádr tak přes léto prošel řadou změn. Mezi nejvýraznější posily se řadí nejspíše David Nosek, či lotyšské duo Ralfs Freibergs - Roberts Bukarts.

Do nové sezóny vstoupili Berani s novým názvem a novým generálním manažerem. Moravané začali vítězstvím na ledě Vítkovic, kde ještě dvě minuty před koncem prohrávali o jednu branku. Ševci ovšem srovnali a v prodloužení poté vybojovali druhý bod. Ve druhém střetnutí dopadli Zlínští stejně jako Bílí Tygři - prohráli 0:2 s pardubickým Dynamem. Berani byli sice po celý zápas aktivnějším týmem, jenže Pardubice vsadily na rychlé protiútoky a tento tah se jim vyplatil.

Náš úterní soupeř se chce po roční pauze opět dostat do vyřazovacích bojů a o motivaci bude mít rozhodně postaráno. Svěřence trenéra Filipa Pešána tudíž nečeká ve druhém domácím zápase vůbec nic jednoduchého.

Loňské skóre? 16:5!

Vzájemné zápasy obou soupeřů v minulém ročníku vyzněly mnohem lépe pro Liberec, který ovládl všechny čtyři střetnutí. V prvních dvou zápasech navíc svěřenci trenéra Filipa Pešána nepovolili Ševcům ani jednu branku, když zvítězili 4:0 a 5:0. Obě dvě čistá konta vychytal Roman Will. Nula z úvodního zápasu byla navíc jeho první v extralize!

Nejtěsnější bylo utkání číslo tři, v němž Zlínští Tygrům na domácím ledě dlouho vzdorovali, nakonec ale padli poměrem 2:3. Naše mužstvo ovládlo i závěrečný duel a proti Zlínu tak v sezóně 2016/17 neztratilo ani bod. Naváží Liberečané na tuto úspěšnou sérii? To se dozvíme již v úterý. Přijďte Tygry podpořit, úvodní buly padne přesně v 18:00!

Bílí Tygři Liberec vs. Aukro Berani Zlín

Počet zápasů: 60
Bilance: 30 – 4 – 3 – 2 – 21
Skóre: 171:159

V posledním vzájemném zápase byli úspěšnější Bílí Tygři, kteří na domácím ledě zvítězili 4:2. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit