Bílí Tygři Liberec

Naše bolest? Neumíme proměnit své šance, smutní Martin Ševc

Date of publication Author Dominik Jakubec

Hradec Králové - Venku se letos Bílým Tygrům zkrátka nedaří. Bodovat nedokázali ani v neděli na ledě Mountfieldu. "Pořád to neumíme nějak zlomit," smutní kapitán Martin Ševc. Spolu s týmem věří, že nakloní štěstí na svou stranu v úterý v odvetě semifinále Ligy mistrů.

V Hradci jste utrpěli další venkovní porážku. To už musí být frustrující?
Je to furt dokola. Myslím, že už jsme k tomu během sezony všichni řekli dost, ale pořád to neumíme zlomit. Nejprve jsme dostali gól z oslabení, potom jsme hru vyrovnali a srovnali i skóre. Jenže z nenápadné akce jsme zase inkasovali. Nevím, jestli to byl nedůraz, ale zkrátka jsme rázem zase prohrávali. Potom už jsme to trošku otevřeli a snažili jsme se zápas srovnat, ale místo toho ujeli dva na jednoho a dali gól.

Jak těžké bylo se proti Hradci prosazovat?
Hrají výborně do defenzivy. Nedostávají moc branek, zároveň jsou vždy schopní nějaké dát. To nám letos chybí. My je nedáváme a potom i díky tomu, že musíme hru otevřít, často inkasujeme.

Nutno dodat, že výsledky Mountfieldu jsou letos celkem podobné vašim loňským...
Je pravda, že výsledkově to tak vypadá, ale ten styl je o něčem jiném. Hráli jsme aktivněji. Nicméně Hradec má zkušený tým a je schopen z mála šancí vytěžit maximum. V tom je zásadní rozdíl. My si šance připravíme, ale pak je neproměníme. Potom těžko můžeme vyhrávat.

Jak se vlastně po dvojici nevyvedených zápasů těšíš na odvetu semifinále Ligy mistrů, kterou sehrajete v úterý ve Växjö?
Když to řeknu za sebe, Ligu mistrů hraji velmi rád. Myslím si, že si tam celkově zahrajeme hokej víc, než v extralize. Je pro nás velmi prestižní, jsme v semifinále. Na druhou stranu od začátku sezony říkáme, že musíme bodovat také v lize.

Věříš, že dokážete postoupit?
Šance jsou v tuto chvíli padesát na padesát. Växjö je výborný tým, jeden z nejlepších v Evropě, ale my nemáme co ztratit. Jedeme tam s tím, že chceme vyhrát a postoupit do finále.

Kapitán a maskovaný muž

Pro tebe to je mimochodem už podruhé, co hraješ semifinále CHL, že?
Přesně tak. Tehdy poprvé jsem hrál ještě ve Švédsku a bylo to takové derby, Skelleftea proti Lulee. Nemělo to ovšem takový náboj. Podle mě je lepší, když jsou oba týmy z obou zemí, tehdy to působilo trošku jako další zápas ligy, který se ale nepočítá do tabulky.

Změnila se Liga mistrů za tu dobu?
Rozhodně. Kluby to berou mnohem prestižněji, než to bylo ještě pár let zpátky. Je to jenom dobře. Myslím si, že jde o velmi dobrý projekt, proto doufám, že se Liga mistrů vyvine dál.

Ve Švédsku jsi sám dlouho hrál, přispěl jsi v kabině nějakými radami?
Ani ne. Máme dostatečně široký realizační tým, který naše soupeře důkladně rozebere. Ale jsem rád, že proti švédskému týmu hrajeme. Mám jejich hokej rád, strávil jsem ve Švédsku hezkou řádku let a mám na tu dobu jenom dobré vzpomínky.

V čem je tamější soutěž odlišná oproti extralize?
Řekl bych, že mají především hráči větší respekt sami k sobě a k soupeři. Nestane se, že by vám někdo nafilmoval pád nebo že by zůstával zbytečně ležet, případně dokonce že by jel do souboje s cílem někoho zranit. Myslím si, že je to hlavně o větší úctě.

Čím to je?
Podle mě je to v mentalitě lidí. V Čechách je to zkrátka léta nějak vedeno a moc se s tím nic nedělá. Ale to není můj problém. Od toho jsou tu jiní lidé. Máme v českém hokeji dostatek odborníků, kteří o obrodě často mluví. Nechám to raději na nich.

Martin Ševc u rozhodčích

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit