Bílí Tygři Liberec

Naše hra jde nahoru, ale stále je na čem pracovat, ví Milan Bartovič

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Dlouho se našemu týmu nedařilo proti Amuru Chabarovsk prosadit, ve třetí třetině však nakonec vyrovnání parádní střelou zajistil Milan Bartovič. Ten už se spolu se spoluhráči může nyní těšit na ostrý start sezony. "Hlavně si musíme dát pozor na disciplínu, tresty nás stále stojí mnoho sil," ví slovenský forvard.

Jak bys duel zhodnotil?
Myslím si, že jsme viděli velmi kvalitní utkání ve velmi dobrém tempu. Chabarovsk má silný kádr, dobře bruslili. My jsme možná měli více ze hry a více šancí, ale stále nám to tam nepadá tak, jak bychom chtěli. Musíme jít zkrátka štěstí dál naproti. V tréninku pracujeme na koncovce a věřím, že v ostrých zápasech nám to tam už začne padat.

Dlouho se vám nedařilo prosadit, nakonec však přišlo tvé vyrovnání. Mohl bys svou branku popsat?
Šance jsme opravdu měli, ale dlouho jsme nedokázali vyrovnat. Já při té akci viděl, že mám před sebou obránce, ale cítil jsem, že mám solidní rychlost. Zkusil jsem tedy vystřelit a naštěstí to padlo do růžku.

Je za vámi příprava, následovat už budou ostré střety. Jak se za přípravnými duely zpětně ohlížíš?
Myslím si, že jsme viděli čtyři velmi podobné zápasy. Bylo vidět, že se postupně zlepšujeme. Trošičku nás trápí koncovka, třeba kdyby nám tam padly dva tři góly v první třetině, tak bychom hráli uvolněněji. Musíme věřit, že to prolomíme. Ale je lepší, že nás to potká v přípravě, než uprostřed sezony.

Kromě neproměňování šancí jste bojovali i s disciplínou...
Musíme si na to dávat pozor. Vylučování by nás mohlo stát body v ostrých zápasech. Disciplína je klíčová, musíme sice hrát zarputile, ale zároveň se hlídat a hrát soustředěně. Nemůžeme oslabovat tým tím, že se necháme zbytečně vyloučit.

V sobotním zápase vás čekal tým z ruské KHL. Jak z tvého pohledu vyšli Tygři z konfrontace s takovým soupeřem?
Jak jsem už řekl, hrají velmi dobře. Jako ruské mužstvo klasicky dobře brání střední pásmo. Něco jsme si ukázali na videu a na ledě bylo vidět, že naše hra jde nahoru. Nechceme se soustředit na soupeře, ale právě na sebe a náš herní projev. Ten si chceme přenést do Ligy mistrů i do extraligy.

Mnoho týmů z KHL v konfrontaci s českými týmy v přípravě prohrálo, čemu to přisuzuješ?
To se těžko porovnává, pořád jde pouze o přípravu. Někdo trénuje jiným stylem, v jiném objemu. Výsledky ještě nemůžeme nějak brát za vypovídající. Ale také si musíme uvědomit, že česká extraliga je velmi kvalitní, což je rovněž znát.

Milan Bartovič

Vyzkoušeli jste si i nový systém prodloužení, co na něj říkáš?
Je to zajímavé! Tři na tři, na ledě máte mnoho prostoru. Jsem za tento systém rád a věřím, že by nám mohl sedět.

Už příští neděli zahájíte sezonu zápasem Ligy mistrů. Co vám před ní příprava ukázala?
Musíme samozřejmě zapracovat na tom, co už jsem zmiňoval, disciplína a proměňování šancí. Zároveň uvidíme úplně jiný hokej, zahrajeme si proti Norům a Finům. Hlavní bude se zaměřit na disciplínu, každé ubráněné oslabení nás stojí spoustu sil a takovéto věci mohou rozhodovat zápasy. A pak bude důležité také dobře bruslit, což se nám dosud zatím dařilo.

Pro tebe to navíc bude premiéra v Lize mistrů, co na tuto soutěž říkáš?
Vlastně ano, tehdy, když jsem tu byl, to ještě nebyla Liga mistrů, ale European Trophy. V Lize mistrů jako takové to bude moje premiéra. Je to pro nás důležitá soutěž, jdeme do ní naplno a chceme dojít co nejdál. Důležitý bude los, roli hraje celkově spousta faktorů, ale ať už to bude jakkoliv, chceme se v evropské konkurenci prosadit.

Může podle tebe účast v lize mistrů znamenat v sezoně také nějaké komplikace v případě postupu, kdy už se hraje během extraligy?
Myslím si, že je extraliga týmům, které hrají Ligu mistrů, trochu přizpůsobená, že ty týdny nejsou zápasy úterý pátek neděle. Mělo by se to zvládnout. Čím víc zápasů, tím lépe se můžeme udržet v určitém nasazení a to by nám mohlo v rozjezdu sezony pomoct.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit